r
Nosalty Logó

Almás-diós téli álompite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Takiszaki
Almás-diós téli álompite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Pite alap

Almás-diós feltét

Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Pite alap

Almás-diós feltét

Összesen 2926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Pite alap

Almás-diós feltét

Összesen 252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2782.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    1770 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.3 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    862 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 2926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 252 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Pite alap

Almás-diós feltét

Elkészítés

Pite alap

  1. Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. A lényeg, hogy a vaj jéghideg legyen, így lesz meg a kívánt morzsás állag.
  2. Kanalanként elkezdjük adagolni a jéghideg vizet. Abban az esetben, ha a tészta nem áll össze, tovább adagoljuk a vizet.
  3. A morzsás állagú tésztát egy nyújtódeszkára borítjuk, és egy gombócot formálunk belőle. Figyeljünk arra, hogy a tésztát ne gyúrjuk szét, inkább csak formázzuk. A tésztánk akkor lesz jó, ha apró vajdarabkák még látszódnak benne.
  4. A gombócot egy kis liszttel meghintjük, és folpackba tekerjük. Minimum 1 órát a hűtőbe kell helyezni, az ideális azonban az, ha egy éjszakát ott tölt.
  5. Kivesszük a tésztát, és óvatosan piteforma méretre kinyújtjuk, a széleit felhajtjuk, majd a kivajazott formába borítjuk. Kb. 25 perc alatt 180°C-on megsütjük, és hagyjuk kicsit kihűlni.

Almás-diós feltét

  1. Amíg sül a tésztánk, a vaníliás pudingot elkészítjük, és hagyjuk kicsit megdermedni, de még folyós állagú legyen.
  2. A kihűlt tésztára ráöntjük a pudingot, majd az almát felszeleteljük, és ráhalmozzuk a pudingra. Meghintjük egy kis fahéjjal. TIPP: én karamellt készítettem, és az almákat ebbe beáztattam, így a barna cukrot el lehet hagyni.
  3. A diót megpirítjuk forró serpenyőben, majd durvára vágjuk. Ezután az almára szórjuk.
  4. Az étcsokit felolvasztjuk (ez mehet párhuzamosan a puding készítésével), és a tortára csepegtetjük.
  5. Hűtőbe tesszük a tortánkat úgy 1-2 órára, és utána kivéve lehet szépen szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12051
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 24.

Ajánló

Ebéd vagy vacsora utáni kellemes perceket átélni kívánóknak ajánlom. Egy pohár vörösbor vagy forralt bor jól passzol hozzá. Sok sikert és jó étvágyat! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Takiszaki 11 recept

Itt a tél lassan a nyakunkon, így egy komor estén gondoltam, belopom a finom illatokat és ízeket a lakásba :) Javaslok mellé vörösbort, forralt bort vagy egy pohár tejet. Tipp: mindenki bátran akár pl. pirított, tört, mogyorót is rakhat a sütire, elrontani vele nem lehet!

Hozzávalók

Pite alap

Almás-diós feltét

Címlapról ajánljuk

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...