Almás-diós téli álompite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Takiszaki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
Pite alap
-
38g finomliszt137 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g víz0 kcal
Almás-diós feltét
-
33g alma16 kcal
-
4g dió28 kcal
-
71g vaníliapuding66 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
7g barna cukor25 kcal
-
12g étcsokoládé64 kcal
Összesen
488
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
Pite alap
-
225g finomliszt819 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g só0 kcal
-
48g víz0 kcal
Almás-diós feltét
-
200g alma94 kcal
-
26g dió170 kcal
-
424g vaníliapuding394 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g barna cukor152 kcal
-
70g étcsokoládé382 kcal
Összesen
2926
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
Pite alap
-
19.3g finomliszt70 kcal
-
10.7g vaj77 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
4.1g víz0 kcal
Almás-diós feltét
-
17.1g alma8 kcal
-
2.2g dió15 kcal
-
36.3g vaníliapuding34 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3.4g barna cukor13 kcal
-
6g étcsokoládé33 kcal
Összesen
252
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 463.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
488
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 40.7 g
Zsír
-
Összesen 147 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2782.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 1770 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 359.3 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 251.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 862 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 839 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
2926
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
252
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Pite alap
-
1.5 bögre finomliszt
-
1 teáskanál cukor
-
1 kávéskanál só
Almás-diós feltét
-
1 közepes db alma
-
1 kávéskanál fahéj
-
2 púpozott ek barna cukor
-
7 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Pite alap
- Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. A lényeg, hogy a vaj jéghideg legyen, így lesz meg a kívánt morzsás állag.
- Kanalanként elkezdjük adagolni a jéghideg vizet. Abban az esetben, ha a tészta nem áll össze, tovább adagoljuk a vizet.
- A morzsás állagú tésztát egy nyújtódeszkára borítjuk, és egy gombócot formálunk belőle. Figyeljünk arra, hogy a tésztát ne gyúrjuk szét, inkább csak formázzuk. A tésztánk akkor lesz jó, ha apró vajdarabkák még látszódnak benne.
- A gombócot egy kis liszttel meghintjük, és folpackba tekerjük. Minimum 1 órát a hűtőbe kell helyezni, az ideális azonban az, ha egy éjszakát ott tölt.
- Kivesszük a tésztát, és óvatosan piteforma méretre kinyújtjuk, a széleit felhajtjuk, majd a kivajazott formába borítjuk. Kb. 25 perc alatt 180°C-on megsütjük, és hagyjuk kicsit kihűlni.
Almás-diós feltét
- Amíg sül a tésztánk, a vaníliás pudingot elkészítjük, és hagyjuk kicsit megdermedni, de még folyós állagú legyen.
- A kihűlt tésztára ráöntjük a pudingot, majd az almát felszeleteljük, és ráhalmozzuk a pudingra. Meghintjük egy kis fahéjjal. TIPP: én karamellt készítettem, és az almákat ebbe beáztattam, így a barna cukrot el lehet hagyni.
- A diót megpirítjuk forró serpenyőben, majd durvára vágjuk. Ezután az almára szórjuk.
- Az étcsokit felolvasztjuk (ez mehet párhuzamosan a puding készítésével), és a tortára csepegtetjük.
- Hűtőbe tesszük a tortánkat úgy 1-2 órára, és utána kivéve lehet szépen szeletelni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12051
- Feltöltés dátuma: 2015. november 24.
Ajánló
Ebéd vagy vacsora utáni kellemes perceket átélni kívánóknak ajánlom. Egy pohár vörösbor vagy forralt bor jól passzol hozzá. Sok sikert és jó étvágyat! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Takiszaki
11 recept
Itt a tél lassan a nyakunkon, így egy komor estén gondoltam, belopom a finom illatokat és ízeket a lakásba :) Javaslok mellé vörösbort, forralt bort vagy egy pohár tejet. Tipp: mindenki bátran akár pl. pirított, tört, mogyorót is rakhat a sütire, elrontani vele nem lehet!