r
Nosalty Logó

Almás csokimisu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szakál Benjámin
Almás csokimisu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Almás tészta

Töltelék

Tiramisu rész

762
Kalória
22g
Fehérje
76.4g
Szénhidrátok
43.3g
Zsír
209.7g
Víz
160.9g
Koleszterin
8g
Rost
30.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Almás tészta

Töltelék

Tiramisu rész

Összesen 762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Almás tészta

Töltelék

Tiramisu rész

Összesen 2288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Almás tészta

Töltelék

Tiramisu rész

Összesen 204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    209.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3024.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    629 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 2288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

Almás tészta

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és az eritritet, majd az almaszószt, a kókuszolajat, valamint a vizet. Gyúrjuk össze és egy homogén állagú tésztát kell kapnunk.
  2. Az így kapott tésztát becsomagoljuk alufóliába vagy folpackba és mehet be a hűtőbe egy másfél órára.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokon alsó-felső sütésre.
  4. A tésztát egy 20 cm-es tortaformába igazítjuk, hogy az oldalára is jusson egy kevés, ami megtartja a tölteléket. Ezután mehet az előmelegített sütőbe, egy 15-20 percre, amíg egy pici kérget nem kap.
  5. Ha kész a tészta, mehet rá az almás töltelék és hagyjuk kihűlni.

Töltelék

  1. Az almát megpucoljuk, félbevágjuk, kicsumázzuk, majd apró kockákra daraboljuk.
  2. Egy megfelelően nagy fazékba beletesszük a vizet, az eritritet, a fahéjat, a kukoricakeményítőt, a vanília aromát, valamint a citrom levét és a reszelt héját, folyamatos keverés mellett addig melegítjük, míg egy szép ragacsos állagot nem kapunk. Ezután mehet bele a felkockázott alma, majd levesszük a tűzről és szépen összekeverjük.

Tiramisu rész

  1. A krémhez különvesszük a tojássárgáját és a fehérjét. A tojássárgájába mehet az eritrit és a vanília aroma, ezt fehéredésig felverjük. Mehet bele a ricotta és a citrom leve és héja, valamint az olvasztott csoki. Összekeverjük egy homogén állagú masszává.
  2. A tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval és ebbe mehet a habfixáló. Kemény habbá verjük, majd mehet a tojássárgájás egyveleghez.
  3. Szépen összedolgozzuk, hogy ne törjön össze a hab. Az almás alapra kenjünk egy kevés csokis krémet, és erre mehetnek a rumos kávéba forgatott babapiskóták, majd erre megint rá a krém.
  4. A tetejére mehet még egy kis kakaópor, majd tegyük hűtőbe, vagy fagyasztóba több órára! Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!