r
Nosalty Logó

Almás csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Almás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3290 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2206.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1349 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1192.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13204 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2419 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13160 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 1120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lilahagymát és az almát megtisztítjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, majd megpároljuk rajta a hagymát. Ha kész, mehet bele a máj.
  3. Alacsony lángon sütve, sűrűn átforgatva sütjük. Félkész állapotában borsozzuk, rászórjuk a szárított zsályát, majd hozzáadjuk az almacikkeket.
  4. Ráöntjük az ecetet és a bort, majd nagy lángon addig rázogatjuk, míg a máj készre nem puhul.
  5. Végül sózzuk, kóstoljuk, ha szükséges, utóízesítjük.
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11506
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Ajánló

Salátával és rusztikus szicíliai kenyérrel tálaltam. Nem volt almaborom...gasztrokémiai szempontból nem tudom, mit műveltem, de a vörösbor-almaecet páros nekem bevált.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy receptbeküldős újságban találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...