adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
281
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
270g lilahagyma98 kcal
-
750g alma351 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
400g csirkemáj476 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
50g almaecet11 kcal
Összesen
1120
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
73
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 551.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 298.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3301 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 605 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 3290 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
281
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.2 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1380 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2206.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 1349 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.9 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1192.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13204 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 66 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2419 micro
-
Kolin: 818 mg
-
Retinol - A vitamin: 13160 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 409 micro
-
β-crypt 118 micro
-
Likopin 160 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
1120
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 860 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 857 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 10 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes fej lilahagyma
-
3 nagy db alma
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl almaecet
Elkészítés
- A lilahagymát és az almát megtisztítjuk.
- Az olajat felforrósítjuk, majd megpároljuk rajta a hagymát. Ha kész, mehet bele a máj.
- Alacsony lángon sütve, sűrűn átforgatva sütjük. Félkész állapotában borsozzuk, rászórjuk a szárított zsályát, majd hozzáadjuk az almacikkeket.
- Ráöntjük az ecetet és a bort, majd nagy lángon addig rázogatjuk, míg a máj készre nem puhul.
- Végül sózzuk, kóstoljuk, ha szükséges, utóízesítjük.
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 11479
- Feltöltés dátuma: 2011. június 07.
Ajánló
Salátával és rusztikus szicíliai kenyérrel tálaltam. Nem volt almaborom...gasztrokémiai szempontból nem tudom, mit műveltem, de a vörösbor-almaecet páros nekem bevált.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy receptbeküldős újságban találtam.