r
Nosalty Logó

Almarózsa picizsuzsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
picizsuzsi
Almarózsa picizsuzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1047 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 3139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1047 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1144.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.3 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    860 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 3139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Felolvasztjuk a margarint, beletesszük a tojást, a cukrot, a fahéjat (én 1 teáskanállal szoktam, de nyugodtan lehet többet is), a vaníliás cukrot és a lisztet, majd a vizet apránként öntjük hozzá, miközben összekeverjük a hozzávalókat, amíg egy lágy tésztát nem kapunk, melyet a hűtőbe teszünk fél órára (az én hűtőm ha akarom, ha nem, túl jól hűt), maximum egy órára.
  2. Amíg a tészta hűl, a porcukrot összekeverjük egy kis tálkában még egy teáskanál fahéjjal.
  3. Az almát félbevágjuk, kimagozzuk. A héját nem szedjük le, mert így fog hasonlítani a rózsára, pláne, ha piros almából csináljuk. Nagyon vékony félkörökre felszeleteljük. Ha az alma nem elég puha, érdemes 20-30 másodpercre betenni a mikróba, így hajlékonyakká válnak a szeletek.
  4. A tésztát, miután hűlt egy picit, téglalap alakúra próbáljuk minél vékonyabbra nyújtani, majd kb. 5 cm vastagságú csíkokra (a csíkok hossza 20-30 cm szokott lenni körülbelül) vágjuk, és megkenjük a porcukros-fahéjas keverékkel.
  5. Az almaszeleteket a csík tetejére rakjuk úgy, hogy kicsit lelógjon a tésztáról az alma külső íve, és picit fedjék egymást. Ha végig értünk a soron, tekerjük fel a csíkot. Így kapjuk meg a rózsaformát. Picit nyomkodjuk össze az alját, illetve a tekercs végét simítsuk le, és állítsuk bele kivajazott muffin formába, így biztos nem dől el.
  6. 180 fokos előmelegített sütőben pirulásig süssük (20-25 perc). A külseje ropogós lesz, a belseje puha marad az alma nedvessége miatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3057
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
picizsuzsi 3 recept

Mindig is szerettem volna kipróbálni, több receptből született meg a saját. Lehet leveles tésztából is, de mivel itt nálunk Afrikában nem lehet kapni, így a tésztát magam csináltam hozzá, ami nem leveles :)

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...