Almaleves 5. -pudingos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
159
kcal
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
633
kcal
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 124.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
159
kcal
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.2 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 498.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
633
kcal
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 51.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk, és falatnyi kockákra daraboljuk. Az almadarabokat megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük 1 l vízzel.
- Elkezdjük főzni, és rakunk bele egy csipetnyi sót, 3-4 ek cukrot (attól függően, hogy az alma mennyire édes vagy savanykás, lehet többet vagy kevesebbet is tenni hozzá) és 1 tk fahéjat.
- Amikor az alma megpuhult, akkor behabarjuk a levest. Ehhez 1 dl vízben elkeverünk 1 cs vaníliás pudingport, majd hozzáöntünk 2 dl tejet, és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Újra felforraljuk, majd lefedve hűlni hagyjuk. Tálalás előtt újra átkeverjük, és ha szükséges, akkor cukorral, őrölt fahéjjal, esetleg citromlével ízesítjük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 462
- Tegnapi nézettség: 44
- 7 napos nézettség: 367
- Össznézettség: 152437
- Feltöltés dátuma: 2010. május 30.
Ajánló
Ha túl sok almánk van, és már nem tudunk vele mit kezdeni, jól jöhet egy kis változatosság a felhasználására.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretek kreatívkodni a konyhában, és új dolgokat kipróbálni. Így került sor erre a nagyon egyszerűen elkészíthető levesre is, amit bátran ajánlok mindenkinek, mert egyszerűen elronthatatlan, és hidegen is - melegen (langyosan) is nagyon finom!