r
Nosalty Logó

Almafánk meggylekvárral

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dina79
Almafánk meggylekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 2671 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 5341 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 264 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    218.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    533 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 2671 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    436.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1953.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1066 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 5341 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd a többi hozzzávalóval összekeverjük.
  2. Kanállal kis halmokat, vagy nedves kézzel kis gombócokat formázunk, és forró olajban kisütjük.
  3. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük a felesleges olajat.
  4. Tálaláskor meghintjük fahéjas porcukorral, és gyümölcslekvárt kínálunk mellé.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5078
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept szerint a lereszelt almákat állni hagyjuk, hogy levet engedjenek, majd a levét ki kell nyomni. Én nem hagytam állni, lereszelés után mindjárt összekevertem a többi hozzávalóval, és sütöttem. Így az alma még kicsit roppanós maradt a fánk belsejében.

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...