Alma cukorkabátban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
357
kcal
- 0% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1424
kcal
- 0% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.1 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 183 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
357
kcal
- 0% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 324.4 g
-
Cukor 299 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 731.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 234 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
1424
kcal
- 0% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Négy vastag pálcikát nyomunk félig az almákba. (Én nyelvleszorító spatulákat használtam, patikában lehet kapni.)
- Majd vizet forralunk, és a forró vízben megúsztatjuk az almákat, ez feloldja a wax-réteget az almákon, így könnyebben ragad rá a karamelizált cukor. Alaposan megtörölgetjük.
- A vizet a cukorral elkezdjük forralni, mintha cukorszirupot főznénk. Amikor már forr, hozzáadjuk a vajat és az ecetet (és az ételfestéket, ha szükséges), majd tovább forraljuk 7-10 percig, vagy amíg nem látjuk, hogy a cukor karamelizálódni kezd. Akkor jó a karamell, ha egy cseppet egy pohár hideg vízbe téve, azonnal megdermed, és törékeny lesz.
- Ennél a résznél nagyon gyorsnak kell lennünk. Az almákat beleforgatjuk a karamelizált cukorba, hogy mindenhol befedje, lehetőleg több rétegben. Nagyjából lecsöpögtetjük (itt kell beleforgatni a díszítésbe), és egy kivajazott/kiolajozott sütőpapírra állítjuk, és hagyjuk dermedni.
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 15060
- Feltöltés dátuma: 2010. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Júlia
207 recept
Amerikában és több külföldi országban is igen nagy hagyománya van ennek a karamellás almának. Bazárokban, ünnepségeken, vidámparkokban árulják ezeket az édességeket, de most itt az idő, hogy mi is megcsinálhassuk ezeket a finomságokat otthon.