r
Nosalty Logó

Alföldi rakott tarhonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Alföldi rakott tarhonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 893 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3568 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1855.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 893 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    145.7 g

Zsír

  • Összesen
    222.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7421 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1445 mg
  • Nátrium
    4827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1753.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    984 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    385 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    880 micro
  • Kolin:
    1186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    389 micro
  • β-karotin
    2291 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3097 micro
Összesen 3568 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    299 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét elfővi.
  2. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk a kolbásszal együtt.
  3. A vöröshagymát, paprikát és a paradicsomot cikkekre szeleteljük, olajon megsütjük, meghintjük fűszerkaripával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és a végén belekeverjük a tejfölt.
  4. Olajjal kikent, közepes tepsibe a tarhonya felét elterítjük, ráöntjük a tejfölös lecsót, rá a kolbász és a tojáskarikákat, befedjük a maradék tarhonyával, és a tetejét meglocsoljuk a tejfölös lével.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1232
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 290245
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alföldi rakott tarhonya
Salamon Csilla 1202 recept

Az én családom nagyon szereti (velem együtt) :) a rakott ételeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...