r
Nosalty Logó

Alfajores

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Alfajores
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A dulce de lechéhez

Az összeállításhoz

Összesen 861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A dulce de lechéhez

Az összeállításhoz

Összesen 5160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A dulce de lechéhez

Az összeállításhoz

Összesen 415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    274.1 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5732.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    2092 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2197 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    608.1 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 5160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A dulce de lechéhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitájuk, hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt.
  2. A hideg vajat belereszeljük, majd pár gyors mozdulattal összegyúrjuk. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakát is maradhat.
  3. Ha letelt az idő, enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt kisütjük. Akkor jó, ha még egy picit nyersnek tűnik - ha túlsütjük, kiszárad és törik.

A dulce de lechéhez

  1. A sűrített tejet egy kisebb jénaiba vagy más tűzálló tálba öntjük. Egy másik, ennél nagyobb tűzálló edénybe tesszük, és addig öntjük vízzel, amíg eléri a sűrített tej szintjét.
  2. A sütőt melegítsük elő 220 fokra, a sűrített tejes edényt fedjük le alufóliával.
  3. Tegyük a sütőbe, és jó 3-4 órán át süssük.
  4. Akkor jó, ha: a belemártott kanál hátán ott marad a karamell, és fújkálásra is csak kicsit mozdul, amikor olyan színe van, mint a juharszirupnak. További jel arra, hogy jó, ha az alufólián lévő réteg elkezd megkeményedni.
  5. Ha túlsütjük, kikristályosodik, úgyhogy igyekezzünk időben kivenni. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd zárjuk üvegbe, és irány a hűtő. Kenyérre, péksüteményre, kekszre, palacsintára is kenhető, de ha alfajorest akarunk belőle készíteni, fontos, hogy jó kemény legyen, ezért felhasználásig tartsuk hűtőben.

Az összeállításhoz

  1. A kihűlt kekszek közepére egy-egy ek dulce de lechét kenünk, óvatosan összenyomjuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Ebből az adag tésztából 16 alfajor lesz, és még marad dulce de lechénk nehezebb napokra. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 15948
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 13.

Ajánló

Ne tegyük ki hőnek, mert a karamell kiolvad belőle. Kókuszreszelék helyett bármilyen dekorációt használhatunk, akár el is hagyhatjuk. Sok helyen még csokival is bevonják az egészet, de azt már igazán túlzásnak éreztem volna. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dél-Amerika kedvelt teasütije, Mexikótól Argentínáig készítik. Dulce de lechét boltban is vehetünk, vagy rendelhetünk, de szerintem nagyon drága, és szerettem volna kipróbálni hogyan készül. Ha azt már előre elkészítjük, a süti nagyon hamar elkészül. :)

Hozzávalók

A tésztához

A dulce de lechéhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...