r
Nosalty Logó

Ági gyümölcstortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Ági gyümölcstortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A 6 tojásos piskótakarikához

A tetejére

Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A 6 tojásos piskótakarikához

A tetejére

Összesen 1642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A 6 tojásos piskótakarikához

A tetejére

Összesen 118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3718.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1034 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.1 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 1642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A 6 tojásos piskótakarikához

A tetejére

Elkészítés

A 6 tojásos piskótakarikához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a vizet is. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet. Egy papírral kibélelt tortaformába szedjük, elsimítjuk a tetejét, és kb. 200 fokon készre sütjük. Hagyjuk meleg helyenkihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik. (Gyümölcstortaforma híján rendes piskótakarikát sütünk hozzá.) A szélétől kb. 1 cm-re körbevágjuk a tetejét, és kiszedegetjük olyan 0,5 cm mélyen a piskótát belőle.
  2. A hidegen kikeverős pudingot elkészítjük, és belesimítjuk, majd kirakjuk a felkarikázott banánnal, és betesszük úgy 1 órára a hűtőbe.
  3. Az elkészített gyümölcskocsonyát, amikor kezd dermedni, ráöntjük, és újból mehet 1 órára a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 35572
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ági gyümölcstortája
Becsei Ágnes 100 recept

Általában húsvétra szoktam kettőt vagy hármat is csinálni belőle, de mindig elfogy; pedig emellett tele van mással is az asztal.

Hozzávalók

A 6 tojásos piskótakarikához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...