Afrikai harcsafilé tormás krumpligirlanddal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A halhoz
-
300g burgonya173 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g afrikai harcsa238 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
63g tej35 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
14g ecetes torma19 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
A mártáshoz
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
Összesen
816
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A halhoz
-
1200g burgonya693 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
800g afrikai harcsa952 kcal
-
32g citromlé7 kcal
-
250g tej140 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
54g ecetes torma75 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A mártáshoz
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
20g dijoni mustár12 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
Összesen
3266
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A halhoz
-
37.6g burgonya22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g afrikai harcsa30 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
7.8g tej4 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.7g ecetes torma2 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
3.1g paradicsom1 kcal
-
0.6g tojássárgája2 kcal
A mártáshoz
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
6.3g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.6g dijoni mustár0 kcal
-
9.4g főzőtejszín12 kcal
Összesen
101
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.8 g
Zsír
-
Összesen 46.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1364.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 657 mg
-
Nátrium 350 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 506.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
816
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 167.1 g
Zsír
-
Összesen 184.2 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 887 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5459.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 872 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 430 mg
-
Foszfor 2626 mg
-
Nátrium 1400 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 2024.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 807 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 212 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 301 micro
-
Kolin: 881 mg
-
Retinol - A vitamin: 748 micro
-
α-karotin 109 micro
-
β-karotin 645 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 459 micro
Összesen
3266
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 81 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
A halhoz
-
1.2 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 ek citromlé
-
2.5 dl tej
-
2 ek vaj
-
0.5 kk szerecsendió
-
3 ek ecetes torma
-
5 ek napraforgó olaj
-
1 db paradicsom
-
1 db tojássárgája
A mártáshoz
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 dkg vaj
-
3 dkg finomliszt
-
2 dl víz
-
1 ek ételízesítő
-
0.5 kk fehér bors
-
2 ek dijoni mustár
-
3 dl főzőtejszín
Elkészítés
A halhoz
- A meghámozott és nagyobb kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
- A halat megmossuk, jól leitatjuk róla a vizet, és először hosszában, majd keresztben is hosszú szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és rácsurgatjuk a citromlevet.
- Egy gáztepsit alufóliával bélelünk ki, és bekenjük vékonyan olajjal, egy másikat pedig sütőpapírral terítünk be.
- A halszeleteket 3 ek olajon oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük, majd az alufóliás tepsibe rendezzük.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréssel).
- A burgonyát leszűrjük, áttörjük, hozzáadjuk a felforrósított tejet, 2 ek vajat, ízlés szerinti sót, a szerecsendiót, a tormát, és jól kikeverjük. Nagyobb csillagcsőrös habzsákba szedjük, és az elősütött halszeletekre burgonyapüré-girlandokat nyomkodunk.
- A maradék burgonyapüréből kisebb rózsákat és fészkeket nyomunk a másik tepsibe, majd minden burgonyapüré-formációt óvatosan megkenünk tojássárgával.
- A paradicsom húsát apró kockákra vágjuk, és a burgonyafészkek tetejére szórjuk.
- A tepsiket a forró sütőbe tesszük, a halat és a krumpiformációkat 15-20 perc alatt enyhe pirulásig sütjük.
- A mártáshoz a hagymát finomra vágjuk, üvegesre pároljuk a vajban, megszórjuk az ételízesítővel, a borssal, a liszttel, felöntjük 2 dl vízzel, és simára keverjük. A mustárt és a tejszínt folyamatosan keverve hozzáadjuk, és besűrítjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 24181
- Feltöltés dátuma: 2009. december 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Mignon
212 recept
A NL egyik decemberi számában találtam ezt a mutatós receptet, mely eredetileg lazaccal készül, de én most az ünnepek alatt kevenc halunkkal készítettem, és így is nagyon finom lett.