r
Nosalty Logó

Afrikai harcsafilé tormás krumpligirlanddal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Afrikai harcsafilé tormás krumpligirlanddal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 3266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.1 g

Zsír

  • Összesen
    184.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5459.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    2626 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2024.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 3266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A halhoz

  1. A meghámozott és nagyobb kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. A halat megmossuk, jól leitatjuk róla a vizet, és először hosszában, majd keresztben is hosszú szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és rácsurgatjuk a citromlevet.
  3. Egy gáztepsit alufóliával bélelünk ki, és bekenjük vékonyan olajjal, egy másikat pedig sütőpapírral terítünk be.
  4. A halszeleteket 3 ek olajon oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük, majd az alufóliás tepsibe rendezzük.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréssel).
  6. A burgonyát leszűrjük, áttörjük, hozzáadjuk a felforrósított tejet, 2 ek vajat, ízlés szerinti sót, a szerecsendiót, a tormát, és jól kikeverjük. Nagyobb csillagcsőrös habzsákba szedjük, és az elősütött halszeletekre burgonyapüré-girlandokat nyomkodunk.
  7. A maradék burgonyapüréből kisebb rózsákat és fészkeket nyomunk a másik tepsibe, majd minden burgonyapüré-formációt óvatosan megkenünk tojássárgával.
  8. A paradicsom húsát apró kockákra vágjuk, és a burgonyafészkek tetejére szórjuk.
  9. A tepsiket a forró sütőbe tesszük, a halat és a krumpiformációkat 15-20 perc alatt enyhe pirulásig sütjük.
  10. A mártáshoz a hagymát finomra vágjuk, üvegesre pároljuk a vajban, megszórjuk az ételízesítővel, a borssal, a liszttel, felöntjük 2 dl vízzel, és simára keverjük. A mustárt és a tejszínt folyamatosan keverve hozzáadjuk, és besűrítjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 24181
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A NL egyik decemberi számában találtam ezt a mutatós receptet, mely eredetileg lazaccal készül, de én most az ünnepek alatt kevenc halunkkal készítettem, és így is nagyon finom lett.

Hozzávalók

A halhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...