r
Nosalty Logó

Áfonyazselés crostata

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Áfonyazselés crostata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Crostata (Olasz linzer)

Áfonyazselé

Összesen 485 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Crostata (Olasz linzer)

Áfonyazselé

Összesen 3869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Crostata (Olasz linzer)

Áfonyazselé

Összesen 287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 485 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.6 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 3869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Crostata (Olasz linzer)

Áfonyazselé

Elkészítés

Crostata (Olasz linzer)

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy egy sima, jól nyújtható, rugalmas tésztát kapjunk. Ha a tésztánk nem állna össze, nyugodtan adjunk hozzá egy evőkanál tejfölt, vagy esetleg egy-két kanál tejet.
  2. Sütőpapíron egy 20×30 cm-es tepsi méretének megfelelő téglalapot nyújtunk a tészta 3/4 részéből úgy, hogy a széleihez is jusson (kb. 2 cm). Beemeljük a tepsibe, villával megszurkáljuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
  3. A megmaradt tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. Az elősütött tésztát megszórjuk a kekszmorzsával, majd a már közben előkészített áfonyazselét rákenjük, és keresztben, hálósan ráhelyezzük a tésztacsíkokat. A megmaradt tojásfehérjét felverjük, megkenjük a tésztacsíkok tetejét, visszatesszük a sütőbe még 15 percre. Teljesen kihűtve, tetszés szerint szeletelve szervírozzuk.

Áfonyazselé

  1. Az áfonyadzsemet 2 dl vízzel, a cukorral felforraljuk, majd a maradék vízzel simára kevert pudingokat és a rumot beletéve, sűrűre főzzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 684
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiadós és nagyon mutatós sütemény. Többféle változata létezik, akár tepsiben, akár különböző piteformában készítve, bármilyen töltelékkel. Szoktam készíteni sós változatát is, sajtkrémmel vagy spenóttal töltve.

Hozzávalók

Crostata (Olasz linzer)

Áfonyazselé

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...