r
Nosalty Logó

Áfonyaszószos-kukoricás-sültszőlős saláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Áfonyaszószos-kukoricás-sültszőlős saláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

641
Kalória
24g
Fehérje
83.7g
Szénhidrátok
24.4g
Zsír
253.9g
Víz
277.4g
Koleszterin
3.2g
Rost
56.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    253.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1353.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    507.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    185 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1528 micro
Összesen 1278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

  1. Egy jénai tálban egyenletesre elkeverjük a kukoricát, áfonyaszószt és a szőlőszemeket. Hozzáadunk egy kanál zsírt és néhány babérlevelet.
  2. A tálat sütőbe tesszük 170 fokra, kb. 30 percre. 10 percenként megkavarjuk. A zsír, a szósz és néhány szőlőszem kifolyó leve miatt nem szokott leragadni semmi. Akkor készült el az étel, ha a szőlőszemek megroskadnak és a képen látható állagot érik el.
  3. Míg megy a sütő, egy fazék vízben 2 tojást keményre főzünk.
  4. Ugyancsak ekkor megsütünk egy serpenyőben egy szelet tarját, vagy előveszünk némi maradék hideg sültet.
  5. Tálaláshoz a fő fogás mellé a tojásokat karikázunk, a húst apró darabokra vágjuk. A szőlőt és a tojásokat fahéjjal hintjük be. Az itt megadott hozzávalókból két főre fél főétel, vagy egy főre egy nagy főétel jön ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A recept lényege az áfonyaszósz, kukorica és szőlő összeérése, ami szirupos, erősen édes ételt eredményez. Főételnek vagy hús és tojás nélkül desszertnek is beválhat. Az ötletet egy amerikai ismerősömtől kaptam, aki Hálaadás körül minden húsételt áfonyaszósszal készít. Bármelyik évszakban elkészíthető, mivel a szőlő, kukorica és áfonyaszósz mirelitből/konzervből is hozzáadható: ilyenkor tovább kell sütni, és kicsit kevésbé aromás lesz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!