Áfonyaszószos-kukoricás-sültszőlős saláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
75g csemegekukorica65 kcal
-
75g áfonyadzsem209 kcal
-
100g szőlő66 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
75g sertéstarja140 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
641
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
150g csemegekukorica129 kcal
-
150g áfonyadzsem417 kcal
-
200g szőlő132 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
150g sertéstarja279 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
1278
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
19.1g csemegekukorica16 kcal
-
19.1g áfonyadzsem53 kcal
-
25.5g szőlő17 kcal
-
1.9g sertészsír17 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
15.3g főtt tojás24 kcal
-
19.1g sertéstarja36 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
163
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 676.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 346 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.7 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 253.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 92 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 764 micro
Összesen
641
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 48.1 g
Zsír
-
Összesen 48.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1353.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 692 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.4 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 507.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 531 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 185 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1528 micro
Összesen
1278
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg csemegekukorica
-
1 ek sertészsír
-
2 db főtt tojás
-
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
- Egy jénai tálban egyenletesre elkeverjük a kukoricát, áfonyaszószt és a szőlőszemeket. Hozzáadunk egy kanál zsírt és néhány babérlevelet.
- A tálat sütőbe tesszük 170 fokra, kb. 30 percre. 10 percenként megkavarjuk. A zsír, a szósz és néhány szőlőszem kifolyó leve miatt nem szokott leragadni semmi. Akkor készült el az étel, ha a szőlőszemek megroskadnak és a képen látható állagot érik el.
- Míg megy a sütő, egy fazék vízben 2 tojást keményre főzünk.
- Ugyancsak ekkor megsütünk egy serpenyőben egy szelet tarját, vagy előveszünk némi maradék hideg sültet.
- Tálaláshoz a fő fogás mellé a tojásokat karikázunk, a húst apró darabokra vágjuk. A szőlőt és a tojásokat fahéjjal hintjük be. Az itt megadott hozzávalókból két főre fél főétel, vagy egy főre egy nagy főétel jön ki.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1179
- Feltöltés dátuma: 2015. december 10.
Ajánló
Nagyon édes étel, ezen a hús csak picit enyhít. Italként édes aromájú chai teát javaslok hozzá, cukor nélkül. Ha a kalóriák nem számítanak, akkor egy pohár édes sherry is finom vele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A recept lényege az áfonyaszósz, kukorica és szőlő összeérése, ami szirupos, erősen édes ételt eredményez. Főételnek vagy hús és tojás nélkül desszertnek is beválhat. Az ötletet egy amerikai ismerősömtől kaptam, aki Hálaadás körül minden húsételt áfonyaszósszal készít. Bármelyik évszakban elkészíthető, mivel a szőlő, kukorica és áfonyaszósz mirelitből/konzervből is hozzáadható: ilyenkor tovább kell sütni, és kicsit kevésbé aromás lesz.