r
Nosalty Logó

Áfonyás túrós charlotte

0,0

0 ÉRTÉKELÉS17 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Áfonyás túrós charlotte
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

697
Kalória
25.8g
Fehérje
45.6g
Szénhidrátok
45.2g
Zsír
151g
Víz
337.5g
Koleszterin
803.8mg
Rost
27.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 697 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2781 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 230 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.4 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    151 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 697 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    180.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3785.5 g
  • Cink
    395 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    307 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1377 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    603.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1087 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 2781 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások fehérjét a cukorral, robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon készre sütjük. A mascarponét, túrót, tejfölt, ízesítő anyagokat összekeverjük, majd utoljára megy bele óvatosan a habbá vert tejszín.
  3. A zselatint kis lábosban 4 evőkanálnyi vízben feloldjukés felmelegítjük, majd levéve a tűzről 5 kanálnyi krémet keverünk hozzá fokozatosan. Majd az egészet a masszába öntjük, és robotgéppel gyorsan összedolgozzunk.
  4. A megsült piskótát még melegen áfonyalekvárral megkenjük, és feltekerjük. Egy közepes, kerek jénai mély tál alját folpackkal kibéleljük. A piskótatekercsből 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának.
  5. Beleöntjük a krém felét a formába, meg egy kevés lekvárt csepegtetünk rá (ha maradt piskótánk ide nyugodtan beletehetjük),majd a masszánk másik fele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, tálaláskor kivesszük a formából. Úgy szeleteljük, mint a tortát. Letakarva hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az áfonya önmagában is nagyon egészséges, de nagyon sokféle édességet lehet készíteni belőle. Most ezt próbáltam ki.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres Royal Charlotte-torta

A lekváros piskótatekercs mindannyiunk gyermekkori kedvence. Képzeljétek el, hogy ehhez az eredetileg francia mesterszakács által, az angol IV. György udvarában készült sütihez most ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!