Áfonyás túrós charlotte
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
6g víz0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
38g mascarpone152 kcal
-
38g tehéntúró55 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
13g áfonyadzsem35 kcal
Összesen
697
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
24g víz0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
150g mascarpone606 kcal
-
150g tehéntúró221 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
50g áfonyadzsem139 kcal
Összesen
2781
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
27.3g tojás34 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
2g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
12.4g mascarpone50 kcal
-
12.4g tehéntúró18 kcal
-
12.4g habtejszín36 kcal
-
14.5g tejföl29 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
1.7g zselatin6 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
4.1g áfonyadzsem12 kcal
Összesen
230
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 946.4 g
-
Cink 99 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 77 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 151 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 45 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 272 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 371 micro
Összesen
697
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.1 g
Zsír
-
Összesen 180.6 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1350 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3785.5 g
-
Cink 395 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 741 mg
-
Vas 307 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 1377 mg
-
Nátrium 722 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.2 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 603.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1100 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 273 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 38 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 182 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 925 mg
-
Retinol - A vitamin: 1087 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1482 micro
Összesen
2781
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.6 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
5 evőkanál finomliszt
-
3 ek víz
-
6 ek cukor
-
1 kk sütőpor
A krémhez
-
15 dkg mascarpone
-
15 dkg tehéntúró
-
150 ml habtejszín
-
175 g tejföl
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
20 g zselatin
-
5 dkg áfonyadzsem
Elkészítés
A piskótához
- A tojások fehérjét a cukorral, robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk.
- A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon készre sütjük. A mascarponét, túrót, tejfölt, ízesítő anyagokat összekeverjük, majd utoljára megy bele óvatosan a habbá vert tejszín.
- A zselatint kis lábosban 4 evőkanálnyi vízben feloldjukés felmelegítjük, majd levéve a tűzről 5 kanálnyi krémet keverünk hozzá fokozatosan. Majd az egészet a masszába öntjük, és robotgéppel gyorsan összedolgozzunk.
- A megsült piskótát még melegen áfonyalekvárral megkenjük, és feltekerjük. Egy közepes, kerek jénai mély tál alját folpackkal kibéleljük. A piskótatekercsből 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának.
- Beleöntjük a krém felét a formába, meg egy kevés lekvárt csepegtetünk rá (ha maradt piskótánk ide nyugodtan beletehetjük),majd a masszánk másik fele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, tálaláskor kivesszük a formából. Úgy szeleteljük, mint a tortát. Letakarva hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 195
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 23182
- Feltöltés dátuma: 2013. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept
Az áfonya önmagában is nagyon egészséges, de nagyon sokféle édességet lehet készíteni belőle. Most ezt próbáltam ki.