Áfonyás sült sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az alaphoz
A krémhez
-
75g krémsajt188 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
18g tejföl35 kcal
-
0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
21g cukor82 kcal
-
25g áfonya14 kcal
A tetejére
-
25g áfonya14 kcal
Összesen
580
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az alaphoz
A krémhez
-
300g krémsajt750 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
70g tejföl139 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
85g cukor329 kcal
-
100g áfonya57 kcal
A tetejére
-
100g áfonya57 kcal
Összesen
2317
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az alaphoz
A krémhez
-
31.3g krémsajt78 kcal
-
11.5g tojás14 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
7.3g tejföl14 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
8.9g cukor34 kcal
-
10.4g áfonya6 kcal
A tetejére
-
10.4g áfonya6 kcal
Összesen
241
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
580
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.2 g
Zsír
-
Összesen 121.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 455 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1131.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 615 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.5 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 303.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 316 mg
-
Retinol - A vitamin: 407 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 653 micro
Összesen
2317
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
241
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Az alaphoz
- A kekszet ledaráljuk, elkeverjük az olvasztott vajjal.
- Kivajazott tepsibe nyomkodjuk a kekszes masszát, és 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. Ezután a hőfokot levesszük 160 fokra.
- A krémsajtot a liszttel, tojásokkal, tejföllel, cukorral, vaníliával, citromhéjjal simára dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az áfonyaszemeket, és a kekszes alapra öntjük.
- 60-70 percen keresztül sütjük a sütő középső, de inkább alsó rácsán, hogy ne barnuljon meg a teteje. Célszerű egy vízzel teli lábast tenni a tepsi alá, így elkerülhetjük, hogy megrepedjen a torta teteje. Mikor a torta már megszilárdult, de a közepe még kicsit remegős, elzárhatjuk. Hagyjuk a sütőben kihűlni.
- Ha kihűlt, fóliázzuk le, és 1 éjszakára, de min. 4-5 órára tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon, összeérjenek az ízek, és szépen megpuhuljon a kekszes alap. Friss áfonyaszemekkel szórjuk meg tálaláskor.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 15
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 248
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 30562
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 10.
Ajánló
Oreo keksz helyett bármilyen más kekszet is használhatunk, akkor viszont növeljük a vaj mennyiségét 75 g-ra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szofika
104 recept
Édesanyám születésnapjára sütöttem ezt a csodát. A kérés az volt: sajttorta legyen és áfonyás. Ezt a tortát korábban már készítettem málnával, nagy sikert aratott, így nem volt kérdés, hogy átírom a receptet áfonyásra, kicserélem a sima kekszet Oreora, és kész is a csoda-torta. Mennyei finom! Ez a torta 15 cm-es, normál méretű tortához duplázzuk az alapanyagokat.