r
Nosalty Logó

Áfonyás sajttorta Szofika konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szofika
Áfonyás sajttorta Szofika konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

1225
Kalória
15.7g
Fehérje
107.6g
Szénhidrátok
81.2g
Zsír
114.8g
Víz
137g
Koleszterin
3.3g
Rost
69.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 1225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 4897 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    114.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    324.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.4 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    459.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1493 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 4897 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A vajat olvasszuk meg, a kekszet pedig aprítsuk por állagúra. Alaposan keverjük össze.
  2. Vajazzuk ki a tortaforma oldalát és az alját is.
  3. A kekszes masszát oszlassuk el a tortaforma alján, és alaposan nyomkodjuk le egy habkártya vagy egy pohár segítségével. Félórára tegyük hűtőbe.

A krémhez

  1. Egy serpenyőben 3 ek vizet felforralunk a kristálycukorral. Addig kavargatjuk, míg a cukor el nem olvad, és szirup sűrűségűvé nem kezd válni. Ekkor beleforgatjuk az áfonyát. Csak 1-2 percig, épp csak, hogy átjárja a cukorszirup őket, és egy kis színt adjon az áfonya a szirupnak. 2 perc után elkezdenek szétfőni az áfonyák. Szűrjük le a gyümit a szirupból, és tegyük félre hűlni.
  2. A zselatint 5 percre áztassuk hideg vízbe, majd pici vízzel kis lángon olvasszuk fel.
  3. A krémsajtot a porcukorral és a vanília esszenciával simára keverjük, hozzáadjuk a zselatint majd szilikonos lapáttal beleforgatjuk a felvert tejszín habját is.
  4. Az áfonya felét is óvatosan adjuk hozzá a krémsajtos masszához, és simítsuk a kekszes alapra. Alufóliával fedjük le, és 1 éjszakára tegyük hűtőbe.
  5. Tálalás előtt fél órával vegyük ki a hűtőből, kapcsoljuk le róla a formát. Locsoljuk meg az áfonyasziruppal, és szórjuk meg a tetejét a maradék áfonyával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 22

Nem egy olcsó sütemény, de néha lehet dőzsölni, nyári szülinapos barátok/családtagok pedig igazán megérdemelnek egy ilyen finomságot.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Sajtos-köményes tallér

Itt az interneten találtam egy aránylag olcsó ostyasütőt (a fotón látszik is), és azóta nagyon sokszor készítem el a sajtos tallért. Nagyon kiadós és finom ropogtatni való, és a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!