r
Nosalty Logó

Áfonyás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Áfonyás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    195.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.6 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    698 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 3110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kekszet megdaráljuk.
  2. A tortaformát kikenjük vajjal, és 2 dkg kekszmorzsával a falát behintjük.
  3. A maradék kekszmorzsát a vajjal és a cukorral összekeverjük, és a tortaforma alján elegyengetve elsimítjuk.
  4. 160 C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  5. Közben a tojásokat szétválasztjuk. Először egy csipet sóval felverjük a fehérjét.
  6. Ezt követően a sárgáját a citromhéjjal, citromlével, vanília aromával, sajttal keverőgéppel összekeverjük, majd ehhez hozzáadjuk a liszt és keményítő keverékét, és kanállal hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérje habot, végül az áfonyát.
  7. A megsült tészta tetejére öntjük és hőlégkeverésen sütjük úgy, hogy alá vízzel telt tepsit helyezünk, hogy a torta vízgőzben süljön.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 17
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16019
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás sajttorta
Évi néni 1830 recept

Sebészeten dolgozom, ahol is elláttunk egy fiatalembert, s amíg a kezét varrogattuk, szóba kerültek a sütemények. Megjegyeztem, hogy áfonyás sajttortát készülök sütni, mire kollégám kérdezte, miért is áfonyával. Erre a fiatalember nagy lelkesen - feledve kínjait - áfonyásat tessék sütni, áfonyásat tessék sütni, az a legfinomabb. Igaza lett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...