r
Nosalty Logó

Áfonyás-kókuszos virágok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Áfonyás-kókuszos virágok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 2747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.2 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1325 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    948 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 2747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 436 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a puha margarint, a tojássárgát, a cukrokat és a sót összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára. Robotgéppel is lehet.
  2. Az öntethez a margarint a cukorral, tejszínnel és a mézzel felfőzzük. Beletesszük az áfonyát, mogyorót és a kókuszt. Alacsony hőfokon, állandó keverés mellett pár percig melegítjük.
  3. A tésztát két sütőpapír között vagy lisztezett felületen fél cm-re nyújtjuk. Kicsit nehezen kezelhető tészta, de ahogy rájövünk a módjára, már nem is tűnik annak.
  4. 4-5 cm nagyságú formával, jelen esetben virággal kiszaggatjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
  5. Mindegyik virág közepére egy kisebb kanállal teszünk a masszából úgy, hogy középre 1-1 áfonya kerüljön.
  6. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 10 perc alatt világosra sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
  7. Lehet porcukrozni, ha valaki úgy szereti.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9730
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 07.

Ajánló

Ünnepi alkalmakra is jó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több mint 2 éve kislányom esküvőjére sütöttem először ezt az aprósütit. Nagyon mutatós volt. Akkor az eredeti recept szerint szívecskés volt és mandulás. A "tititippek" blogjáról származik. Köszönet érte.

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...