r
Nosalty Logó

Áfonyás-csokoládés keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Áfonyás-csokoládés keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4946 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    181.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    778.2 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 4946 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és egy nagy csipet sóval, majd adjuk hozzá a puha vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az összes cukrot és keverjük össze, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
  3. Ezután adjuk hozzá az áfonyát, és az apróra vágott csokoládét, alaposan gyúrjuk bele a tésztába, majd tegyük rá egy nagyobb folpack fóliára, csomagoljuk be. (ekkor a tészta még eléggé lágy)
  4. Ezután tegyük be pár órára, vagy egy egész éjszakára a hűtőbe, hogy a tészta kellően megdermedjen, és könnyen formázható legyen. (Én este gyúrtam össze, majd a másnapi sütésig a hűtőben pihent)
  5. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a hűtőből kivett tésztából formázzunk diónyi golyókat, és tegyük a sütőpapírra egymástól távolabb, mert sütés közben el fog terülni a tészta, és meg fog nőni a keksz.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon kb. 10-12 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 10 percig sütöttem.)
  7. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni, mert melegen még eléggé lágyak a kekszek. Amikor a kekszek kihűltek, tegyük a kekszes dobozba, és úgy tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 288
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...