r
Nosalty Logó

Áfonyás cookie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lilian
Áfonyás cookie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 820 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 820 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    169.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1679.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.1 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    153 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    717 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 3274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. 2 sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy tálban elvegyítjük.
  2. A vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot egy másik tálban habosra keverjük. Belekeverjük a tojást. A lisztes keveréket és a narancslét gyorsan hozzákeverjük. Az aszalt áfonyát beleforgatjuk.
  3. Két kiskanállal kis halmokat teszünk a tepsikre. A sütőben (középen, légkeverésesnél 160 °C) egyenként 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. A kekszeket kivesszük a sütőből, a sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 14932
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az itt leírt mennyiség kb. 30 db kekszet eredményez, a "Muffinok, bagelek, palacsinták..." című könyvecske alapján. Nálunk pillanatok alatt elfogy, így már minimum a dupláját készítem. Nagyon egyszerű összedobni, elrontani szerintem nem lehet. :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...