r
Nosalty Logó

Áfonya felfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Áfonya felfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1516 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.4 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 1516 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az áfonyát a vízzel összeturmixoljuk, aztán felforraljuk, belekeverjük a kevés vízzel elkevert keményítőt, és ha sűrűsödik, levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni.
  2. A sütőt előmelegítjük 220 C-ra.
  3. A szufléformákat kivajazzuk, megszórjuk kristálycukorral.
  4. Egy tálban a tojássárgákat afele cukorral mixerrel kikeverjük.
  5. Másik tálban a tojásfehérjéket félkemény habbá verjük, és fokozatosan adagolva a másik fele cukrot addig verjük, míg kemény nem lesz.
  6. A tojássárgáját és a kihűlt áfonyás szószt összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habját. Színültigtöltjük a szufléfomákat, egy késel egyenesre lehúzzuk a tetejét, és hüvelykujjunk végével körben letöröljük a hab szélét, hogy ne tapadjon le, hanem szépen fel tudjon jönni az edény oldalán. Tetejére tehetünk néhány szem áfonyát.
  7. 220 C-os sütőben 10-12 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 8,5x12
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5549
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonya felfújt
Évi néni 1830 recept

Vettem egy kis áfonyát, s mivel tegnap málnás muffint sütöttem, nem akartam ugyanazt készíteni, ezért választottam a szuflét. Időben nagyjából ugyannyit vesz igénybe az elkészítése.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...