Adventi kenyérpuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
582
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
3484
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 754.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.6 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
582
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.9 g
Zsír
-
Összesen 143.2 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4528.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 1139 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 1032 mg
-
Nátrium 1886 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 477.3 g
-
Cukor 340 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 228.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 575 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 423 micro
-
Kolin: 531 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 871 micro
Összesen
3484
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A felkockázott száraz kenyeret egy tálban felöntjük tejjel. Beleszórunk 20 dkg cukrot és egy csipet sót, összekeverjük, és pihenni hagyjuk. Időnként morzsolunk rajta, míg egynemű nem lesz. (Akár egy éjszakát is állhat.)
- 10 dkg cukrot karamellizálunk egy serpenyőben, és egy jénai sütőformát (azt ide-oda billentve) kibélelünk vele.
- A tojásokat, olvasztott vajat és a darabolt diót a masszába keverjük, és a kihűlt karamellás jénaiba öntjük.
- Egy tepsibe állítjuk a jénai formát, és vizet öntünk köré.
- 170 fokos sütőben kb 60 percig sütjük. Kiöntjük a jénaiból (a karamell miatt könnyű lesz), és hűtőben hűthetjük. Tálalás előtt díszítő sablonon át porcukorral megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8922
- Feltöltés dátuma: 2014. november 25.
Ajánló
Akár kandírozott narancshéjjal is megbolondíthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Remek édesség a megmaradt száraz kenyér hasznosítására. Limara receptjét turbóztam dióval. Ellenállhatatlan édesség adventi estékre.