r
Nosalty Logó

A valódi kapuvári böllérmáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gene
A valódi kapuvári böllérmáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1262 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    2340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10837 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 420 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    7021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3545 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    121 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    2147 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32510 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    135 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1075 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1262 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk és bő zsírban jól megpirítjuk, majd beletesszük a májat sülni, majd megszórjuk a borssal és a majorannával. (a máj szereti a majorannát) Folyamatos kevergetés mellett átsütjük, ez kb. 5 -6 perc, majd beletesszük a velőt és óvatosan kevergetve átsütjük azt is, ez kb. 4-5 perc és kész az étel.
  2. Fontos a velő óvatos keverése, hogy ne essen szét, ne legyen kásaszerű, hanem, hogy az apró velődarabok elkülönüljenek! A legvégén sózzuk ízlés szerint. Itt
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 799
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 24.

Ajánló

Kapuváron kenyérrel esszük, köret nélkül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Gulyás csárdában is, ahol anno ezt kitalálták, így tálalták és a képen levő tányérban szolgálták fel. Jó borsosan. 😀 lehet Böllérmájat készíteni többféleképpen, de az nem az eredeti és nem kapuvári. A hagyma mindig a máj és a velő összegének 30%-a! Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...