r
Nosalty Logó

A tökéletes rácsos almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
A tökéletes rácsos almás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 622 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4986 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 228 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 622 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    222.7 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    983 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2032.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    720.3 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1078 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1920 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1850 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    135 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 4986 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A hideg vajat felkockázzuk, és a liszttel, a cukorral és egy csipet sóval alaposan elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a vizet.
  2. Gyors, határozott mozdulatokkal dolgozzuk össze, hogy a vaj ne olvadjon meg nagyon.
  3. Formázzunk belőle egy lapos kis cipót, csomagoljuk fóliába, és tegyük be pihenni a hűtőbe legalább 30-40 percre.
  4. Ezalatt készítsük el az almatölteléket. (Lásd: töltelék)
  5. A tésztát két kisebb részre osztjuk, az egyik lesz az alja, a másik pedig a rácsozás a tetejére.
  6. A tészta egyik felét kinyújtjuk kb. 0,5-1 centi vastagságúra, és a sodrófa segítségével belehelyezzük az előzőleg kivajazott, kilisztezett piteformába. Nem baj, ha túllóg a tészta a piteforma peremén, majd sütés előtt levágjuk.
  7. Óvatosan egyengessük bele a tésztát, nyomkodjuk oda az oldalához is. Szórjuk meg búzadarával, majd halmozzuk bele az almás keveréket. A levet, amit az alma engedett, ne tegyük bele, mert eláztatja a tésztát.
  8. Nyújtsuk ki a másik adag tésztát, és vágjuk csíkokra, majd rácsozzuk be vele a pite tetejét. A felesleges tésztát egy éles késsel vágjuk le körben, a piteforma pereme mentén.
  9. Végül felvert tojássárgájával kenjük le az egészet.
  10. Előmelegített sütőben, 170 fokon süssük aranybarnára 50-60 perc alatt.
  11. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, ezután tudjuk szépen szeletelni. Porcukrozzuk meg alaposan, és tálaljuk vaníliafagylalttal.

Töltelék

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk és citromos, hideg vízfürdőbe tesszük őket, hogy ne barnuljanak meg. Majd egyesével eltávolítjuk a magházukat és felnegyedeljük őket, a negyedeket pedig vékony szeletekre vágjuk.
  2. Halmozzuk egy keverőtálba a szeleteket. Reszeljünk hozzá egy citromhéját és adjunk hozzá a levéből is. Szórjuk meg barna cukorral, fahéjjal, keményítővel és vaníliás cukorral.
  3. Alaposan keverjük össze és hagyjuk állni picit.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 269
  • Össznézettség: 46966
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 14.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Ki ne szeretne egy szelet szaftos almás pitét krémes vaníliafagylalttal?! Pitét készíteni sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok, most lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan süssétek tökéletesre. Ez egy amerikai típusú, klasszikus almáspite-recept, ami hagyományos módon készül, gazdag, vajas tésztával és sok-sok friss almával. Bátran próbáljátok ki az év bármely szakában, nem fogjátok megbánni. Nálunk az utolsó morzsáig elfogyott.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...