A tökéletes rácsos almás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
40g finomliszt146 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
3g víz0 kcal
-
3g tejföl5 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Töltelék
Összesen
622
kcal
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
320g finomliszt1165 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
24g víz0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
1g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Töltelék
-
1200g alma562 kcal
-
200g barna cukor760 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
171 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
36g búzadara130 kcal
Összesen
4986
kcal
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
14.5g finomliszt53 kcal
-
11.4g vaj81 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
0.9g tejföl2 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
Töltelék
-
54.5g alma26 kcal
-
9.1g barna cukor35 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
8 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.6g búzadara6 kcal
Összesen
228
kcal
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 134.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
622
kcal
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 49.8 g
Zsír
-
Összesen 222.7 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 983 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2032.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 759 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 720.3 g
-
Cukor 368 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1078 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1920 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 454 mg
-
Retinol - A vitamin: 1850 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 727 micro
-
β-crypt 135 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 810 micro
Összesen
4986
kcal
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
228
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Tészta
-
320 g finomliszt
-
50 g cukor
-
1 g só
Töltelék
-
200 g barna cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ek étkezési keményítő
-
1 citromból nyert citromhéj
-
citromlé fél citromból nyert
-
1 tk fahéj
-
3 evőkanál búzadara
Elkészítés
Tészta
- A hideg vajat felkockázzuk, és a liszttel, a cukorral és egy csipet sóval alaposan elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a vizet.
- Gyors, határozott mozdulatokkal dolgozzuk össze, hogy a vaj ne olvadjon meg nagyon.
- Formázzunk belőle egy lapos kis cipót, csomagoljuk fóliába, és tegyük be pihenni a hűtőbe legalább 30-40 percre.
- Ezalatt készítsük el az almatölteléket. (Lásd: töltelék)
- A tésztát két kisebb részre osztjuk, az egyik lesz az alja, a másik pedig a rácsozás a tetejére.
- A tészta egyik felét kinyújtjuk kb. 0,5-1 centi vastagságúra, és a sodrófa segítségével belehelyezzük az előzőleg kivajazott, kilisztezett piteformába. Nem baj, ha túllóg a tészta a piteforma peremén, majd sütés előtt levágjuk.
- Óvatosan egyengessük bele a tésztát, nyomkodjuk oda az oldalához is. Szórjuk meg búzadarával, majd halmozzuk bele az almás keveréket. A levet, amit az alma engedett, ne tegyük bele, mert eláztatja a tésztát.
- Nyújtsuk ki a másik adag tésztát, és vágjuk csíkokra, majd rácsozzuk be vele a pite tetejét. A felesleges tésztát egy éles késsel vágjuk le körben, a piteforma pereme mentén.
- Végül felvert tojássárgájával kenjük le az egészet.
- Előmelegített sütőben, 170 fokon süssük aranybarnára 50-60 perc alatt.
- Miután megsült, hagyjuk kihűlni, ezután tudjuk szépen szeletelni. Porcukrozzuk meg alaposan, és tálaljuk vaníliafagylalttal.
Töltelék
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk és citromos, hideg vízfürdőbe tesszük őket, hogy ne barnuljanak meg. Majd egyesével eltávolítjuk a magházukat és felnegyedeljük őket, a negyedeket pedig vékony szeletekre vágjuk.
- Halmozzuk egy keverőtálba a szeleteket. Reszeljünk hozzá egy citromhéját és adjunk hozzá a levéből is. Szórjuk meg barna cukorral, fahéjjal, keményítővel és vaníliás cukorral.
- Alaposan keverjük össze és hagyjuk állni picit.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 288
- Tegnapi nézettség: 31
- 7 napos nézettség: 269
- Össznézettség: 46966
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 14.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Nosalty
1509 recept
Ki ne szeretne egy szelet szaftos almás pitét krémes vaníliafagylalttal?! Pitét készíteni sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok, most lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan süssétek tökéletesre. Ez egy amerikai típusú, klasszikus almáspite-recept, ami hagyományos módon készül, gazdag, vajas tésztával és sok-sok friss almával. Bátran próbáljátok ki az év bármely szakában, nem fogjátok megbánni. Nálunk az utolsó morzsáig elfogyott.