r
Nosalty Logó

A tökéletes gluténmentes tortapiskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Picipiros
A tökéletes gluténmentes tortapiskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1005.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4021.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    1957 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.2 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    996 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1707 micro
Összesen 2319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáöntjük a porcukrot, egy citrom reszelt héját és fél citrom levét, majd fehéredésig, könnyedre verjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a vaníliát, majd robotgéppel közepes fokozaton sűrű masszává keverjük. Ezután hozzáadunk két evőkanállal a keményre vert fehérjéből és közepes fokozat mellett simára elegyítjük.
  3. A masszát ráöntjük a fehérje habra, majd spatulával óvatosan átforgatva légiesen könnyű tésztává keverjük.
  4. A tésztát két részletben, 28 cm-es szilikon vagy kapcsos formába töltjük és előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Kisebb forma esetén 3 lap piskótához elég.
  5. Ha langyosra hűlt, vajazó késsel a forma és a piskóta között körbe szaladva, fejjel lefelé fordítva rácson hűtjük. Krémmel kenés előtt, a tetejét egy recés késsel körbe haladva vékonyan levágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 488
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 05.

Receptkategóriák

A tökéletes gluténmentes tortapiskóta
Picipiros 76 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...