A tökéletes gluténmentes tortapiskóta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
580
Kalória
12.5g
Fehérje
111.3g
Szénhidrátok
8.7g
Zsír
69.2g
Víz
315.1g
Koleszterin
3.8g
Rost
65.3g
Cukor
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
580
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2319
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1005.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 489 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.3 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 69.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 427 micro
Összesen
580
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.1 g
Zsír
-
Összesen 34.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4021.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 635 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 1268 mg
-
Nátrium 1957 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 445.2 g
-
Cukor 261 mg
-
Élelmi rost 15 mg
Víz
-
Összesen 276.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 542 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 996 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1707 micro
Összesen
2319
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
253
kcal
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáöntjük a porcukrot, egy citrom reszelt héját és fél citrom levét, majd fehéredésig, könnyedre verjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a vaníliát, majd robotgéppel közepes fokozaton sűrű masszává keverjük. Ezután hozzáadunk két evőkanállal a keményre vert fehérjéből és közepes fokozat mellett simára elegyítjük.
- A masszát ráöntjük a fehérje habra, majd spatulával óvatosan átforgatva légiesen könnyű tésztává keverjük.
- A tésztát két részletben, 28 cm-es szilikon vagy kapcsos formába töltjük és előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Kisebb forma esetén 3 lap piskótához elég.
- Ha langyosra hűlt, vajazó késsel a forma és a piskóta között körbe szaladva, fejjel lefelé fordítva rácson hűtjük. Krémmel kenés előtt, a tetejét egy recés késsel körbe haladva vékonyan levágjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!