r
Nosalty Logó

3bit szelet ahogy napocska készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
3bit szelet ahogy napocska készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémekhez

Az összeállításhoz

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémekhez

Az összeállításhoz

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 8077 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémekhez

Az összeállításhoz

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 1347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    440.1 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    2308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6286 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1796 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1681 mg
  • Nátrium
    2199 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    897.1 g
  • Cukor
    573 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    1434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2365 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1780 micro
Összesen 8077 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

Az összeállításhoz

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük a cukorral (a cukrot kanalanként adjuk hozzá).
  2. Beletesszük a darált diót, a zsemlemorzsát, a lisztet, a sütőport.
  3. Kivajazott, lisztezett tepsiben sütjük,vagy sütőpapíron.
  4. A tojássárgáját, a cukrot, a vaníliáspudinggal a tejben felfőzzük.
  5. Ha kihűlt, 25 dkg vajat keverünk hozzá.
  6. 2 felé osztjuk, egyik felébe 2 kanál kakaó, másikba 1 cs vaníliás cukor kerül.
  7. A piskótára a sárgakrém, majd vaníliás tejbe mártott háztartási keksz, majd a kakaós krém kerül.
  8. Tetejére felvert hulalát teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 314
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 38485
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lányom kedvenc sütije. Most ezt ő segítette készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

Az összeállításhoz

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...