r
Nosalty Logó

3 bit szelet Méri konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
3 bit szelet Méri konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A krémek elválasztásához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Összesen 710 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A krémek elválasztásához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Összesen 4258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A krémek elválasztásához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Összesen 204 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1266.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 710 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7599.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    2322 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2502 mg
  • Nátrium
    2331 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.9 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    958 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    1215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    953 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1988 micro
Összesen 4258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokis krémhez

A krémek elválasztásához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótát készítsük el, a 8 tojást felütjük, külön a sárgáját és külön a fehérjét. A sárgájához belerakjuk a 8 ek cukrot, a 3 ek olajat, 1 cs sütőport, ezt jól összekavarjuk.
  2. Közben felverjük a tojásfehérjét keményre robotgép segítségével. A sárgájához beletesszük a lisztet, és a fehérjével jól összekeverjük. A fele masszát kivesszük, és kakaóport rakunk bele, jól összedolgozzuk.
  3. Először a tepsibe beleöntjük a sárga masszát, utána a csokisat belecsurgatjuk össze-vissza, egy evőkanál segítségével.
  4. Megsütjük.
  5. Amíg hűl a tésztája, addig elkészítjük a csokis krémet: egy lábasba belerakjuk az 1 cs vaníliás pudingport, a cukrot, a tejszínt és a tejet, ezt jól összefőzzük, amíg sűrű nem lesz.
  6. Amíg fő, a csokit megolvasztjuk a gőz felett, ha krém megfőtt, belerakjuk az olvasztott csokoládét és a rumot, ezt jól összekavarjuk, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
  7. Ha kihűlt a krém, a piskóta tetejére kenjük a krémet, ennek a tetejére jön egy sor háztartási keksz, egymás mellé szorosan.
  8. Elkészítjük a vaníliás krémet: egy lábasba belerakjuk a pudingport, a cukrot, a tejszínt, a tejet és vaníliás cukrot, csomómentesre keverjük el, és sűrű krémet főzünk belőle. Ezt a krémet a keksz tetejére kenjük, és szép egyenletesen eligazítjuk rajta.
  9. Betesszük a hűtőbe, hogy dermedjen.
  10. A keksz jó megpuhul a krém alatt, és jól szeletelhető lesz majd.
  11. Csokoládéreszelékkel megszórjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22381
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom megkért, hogy készítsek már neki krémes sütit. Ezt találtam a neten, és el is készítettem. Nagyon könnyű és finom recept. Ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók

A tésztához

A csokis krémhez

A krémek elválasztásához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...