Top 17 extra rizsköret 300 kalóriából

A népszerű tévhit ellenére a rizs is kiválóan beilleszthető a fogyókúrás étrendbe. Lépjünk túl a sima párolt rizsen, készítsük el változatosan, és figyeljünk az adagnagyságra!

Tévhit, hogy a testsúlycsökkentés idején le kell mondanunk a magyar konyhában hagyományosnak tekinthető köretekről, mint például a rizs vagy a burgonya. Mind ebédre, mind vacsorára a megfelelő energiabevitel elérése érdekében szükség van szénhidrátokra, és a saláta+hús kombináció általában nem biztosítja ezt. Ideális esetben kb. úgy kell elképzelnünk, hogy a köret fele maradhat a hagyományos burgonya vagy rizs, a másik fele készüljön zöldségekből - akár sült, párolt formában, akár friss zöldsaláta formájában.

Receptjeink közül kiválogattam most nektek 17 db, a változatosság jegyében a párolt/főtt rizsen túlmutató, kicsit extrább rizsköretet, adagonként kevesebb, mint 300 kalóriából. Ezek a mennyiségek ebédmennyiségnek tekinthetőek, fogyasszuk őket 10-15 dkg sovány húsfélével, hallal, zsírszegényen elkészítve.

Fogyasszátok őket egészséggel!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, tápanyagtartalmát részletesen a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Olvastad már?

11 egytálételötlet 500 kalória alatt

  1. 1.

    Guacamole rizs

  2. 2.

    Zöld rizs

  3. 3.

    Gombás-tojásos rizs

  4. 4.

    Sült rizs Citrom konyhájából

  5. 5.

    Pulao rizs

  6. 6.

    Citromos-chilis rizs

  7. 7.

    Gyümölcsös ázsiai rizsköret

  8. 8.

    Mazsolás rizs Lizinka konyhájából

  9. 9.

    Hagymás-kukoricás rizs

  10. 10.

    Magyaros rizsköret

  11. 11.

    Currys-zöldséges barnarizs

  12. 12.

    Zöld rizs

  13. 13.

    Citromos-sörös rizs

  14. 14.

    Egyszerű spenótos rizs

  15. 15.

    Gyömbéres jázmin rizs

  16. 16.

    Almás rizs curryvel

  17. 17.

    Lime-os barna rizs

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...