Almás rizs curryvel
- 2% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 2% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 2% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 525.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 404 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 102.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
- 2% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2101.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 1618 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 411.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 498 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 575 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 607 micro
- 2% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, és a vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és üvegesre pirítjuk.
- Belekeverjüka curry port, rögtön utána pediga fehérbort, amivel addig főzzük, míg az alkohol elpárolog. Ezután enyhén sózzuk, borsozzuk (aki nem szereti nagyon csípősen, a borsot ki is hagyhatja), majd felöntjük az alaplével. A lángot takarékra vesszük, és időnként megkeverve körülbelül 20 percig főzzük a rizst. Akkor jó, ha a rizs megfőtt, de még egy kicsit krémes állagú az étel.
- Mikor már majdnem kész a rizs, felaprítjuk a petrezselyem zöldjét, megpucoljuk az almákat, kimagozzuk és felkockázzuk őket (ízlés szerint, én kb. 1x1 cm-es darabokra vágom) Az almát meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
- A kész forró rizshez keverjük a petrezselymet és az almát. Sóval, borssal ízesítjük (ha szükséges). Jó étvágyat!:)
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5908
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 07.
Ajánló
A receptkártyán szerepelt ötletként, hogy a kihűlt rizst gépsonkába tekerve hidegtálakon is felhasználhatjuk. Kipróbáltam, úgy is finom, bár szerintem frissen, langyosan az igazi.:) Ehhez a mennyiséghez kb 10 szelet - nem túl vékonyra vágott- gépsonka kell.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Anyukám egy régi receptkártyáján találtam rá erre a finom köretre. Ott az ázsiai ételek közé volt besorolva, bár szerintem inkább rizottó jellegű... ez persze mit sem változtat azon, hogy nagyon finom! Ha marad ki bármilyen alaplevem, ez a rizs az első választásom arra, hogy mit készíthetnék belőle.:) Erős, karakteres ízű étel, számomra fő fogásként is megállja a helyét. Gyorsan elkészül, mégsem mindennapi köret. Én japán rizsből készítettem, mivel mindenhez ezt használom, de más rövid szemű rizsből sem lehet rossz.... Ja, és még egy dolog, a curry elég jellegzetes ízű fűszer, aki nem biztos benne, hogy szereti-e, az kezdjen inkább egy igen-igen csapott evőkanálnyival.:)