9 hétvégi tésztaétel szafttal, sajttal, minden jóval

Nem kell ma rohanni, főzzünk hát ráérősebb tésztaételeket, hadd lakjon jól velük az egész család. Minden forma és alak, minden szósz, minden ízesítés jöhet, a lényeg, hogy tészta legyen!

Tésztaételek laktatnak minket a mai napon. Szeretjük őket, mert viszonylag gyorsan elkészülnek (bár pepecselhetünk is velük, ha úgy van), egy nagyobb fazéknyi belőlük felér egy teljes, kiadós lakomával. Főzhetjük őket hússal, vagy anélkül, zöldségekkel, hüvelyesekkel és gombával, úszhatnak a tésztaételek paradicsom, sajtos vagy tejszínes szószban is. Az alábbi receptek közül vajon melyik lesz a kedvenc?

  1. 1.

    Gombás carbonara

  2. 2.

    Olasz padlizsánragu gombával

  3. 3.

    Gombás ravioli

  4. 4.

    Gombás-cukkinis lasagne

  5. 5.

    Retró milánói makaróni

  6. 6.

    Duplagombás-cannelloni

  7. 7.

    Spagetti gombamártással

  8. 8.

    Gombás-zöldborsós fusilli

  9. 9.

    Csiperkegombás bolognai spagetti

Még több tésztaétel vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...