9 sós nudli és gnocchi, hogy ne mindig lekvár legyen a bögyölőn

A krumpliból formált kis kukacok gyakran kapnak morzsabundát, lekvárfeltétet és porcukorszórást, ezzel háttérbe szorítva a sós nudli intézményét. Peddig ebben a kategóriában is vannak érdemes receptek, például az alábbiak.

Sós nudli, gnocchi, angyalbögyölő: ezek a kifejezések mind ugyanarra az ételre utalnak, a krumpliból és lisztből gyúrt tésztára, pontosabban az abból formált kis gombócokra, hurkákra és kukacokra, amelyek kivételesen nem a megszokott édes köntösben kerülnek a tányérra. De akkor mégis hogyan? Paradicsomszószba sütve, sajtba fojtva, zöldségekkel pirítva jönnek a sós nudlik, készítsük el a kedvencünket!

  1. 1.

    Burgonyás sült nudli sült savanyúkáposztával és baconnel

  2. 2.

    Angyalbögyölő vagy pöcsmácsik – azaz nudli háromféleképpen

  3. 3.

    Céklás gnocchi

  4. 4.

    Hagymás-baconös nudli

  5. 5.

    Bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal

  6. 6.

    Gnocchi ai funghi, az őszi gombás gnocchi

  7. 7.

    Mángoldos gnocchi vörösboros paradicsomszósszal

  8. 8.

    Sütőtökös gnocchi sajtmártással

  9. 9.

    Diós nudli cheddar sajttal

Még több sós nudli vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...