12 házi készítésű savanyúság a koviubi előtti szezonra

Nem csak a cékla, a csalamádé meg a kovászos uborka létezik, ha savanyúságról van szó: ilyenkor is fermentálhatunk, a gyomrunk és a pénztárcánk is örülni fog neki!

Házi savanyúságot készíteni remek móka, és különleges élményt ígér, amellett, hogy a fermentálás, savanyítás irtó egészséges tartósítóeljárás. Spárga, káposzta, gomba, paradicsom, répa, lilahagyma és készülhet, télen-nyáron finom a házi savanyúság!

  1. 1.

    Fermentált rókagomba

  2. 2.

    Vietnami savanyított jégcsapretek és répa – Do Chua

  3. 3.

    Fermentált spárga

  4. 4.

    Gyors maradékmentő savanyúság

  5. 5.

    Savanyított zöldparadicsom

  6. 6.

    Csalamádé télire

  7. 7.

    Mangós kimchi

  8. 8.

    Senmaizuke (Japán pácolt vajrépa)

  9. 9.

    Mézes–fehérborecetes sárgarépa

  10. 10.

    Ecetes lila hagyma

  11. 11.

    Fokhagymás-csilis savanyú cukkini olajban

  12. 12.

    Svéd uborkasaláta, azaz pressgurka

Még több házi savanyúság itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...