12 házi készítésű savanyúság a koviubi előtti szezonra

Nem csak a cékla, a csalamádé meg a kovászos uborka létezik, ha savanyúságról van szó: ilyenkor is fermentálhatunk, a gyomrunk és a pénztárcánk is örülni fog neki!

Házi savanyúságot készíteni remek móka, és különleges élményt ígér, amellett, hogy a fermentálás, savanyítás irtó egészséges tartósítóeljárás. Spárga, káposzta, gomba, paradicsom, répa, lilahagyma és készülhet, télen-nyáron finom a házi savanyúság!

  1. 1.

    Fermentált rókagomba

  2. 2.

    Vietnami savanyított jégcsapretek és répa – Do Chua

  3. 3.

    Fermentált spárga

  4. 4.

    Gyors maradékmentő savanyúság

  5. 5.

    Savanyított zöldparadicsom

  6. 6.

    Csalamádé télire

  7. 7.

    Mangós kimchi

  8. 8.

    Senmaizuke (Japán pácolt vajrépa)

  9. 9.

    Mézes–fehérborecetes sárgarépa

  10. 10.

    Ecetes lila hagyma

  11. 11.

    Fokhagymás-csilis savanyú cukkini olajban

  12. 12.

    Svéd uborkasaláta, azaz pressgurka

Még több házi savanyúság itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezeket a sonkákat ne vedd meg a boltban, mert megbánod

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idén sem hagyja magára azokat a vásárlókat, akik nehezebben igazodnak el a széles választékú sonkakínálatot nézegetve. Összegyűjtötték, mi mindenre kell figyelni, hogy a lehető legjobb minőségű, valóban jóízű sonkák kerüljenek az ünnepi asztalra!

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!