r
Nosalty Logó

Svéd uborkasaláta, azaz pressgurka

3,7

3 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Svéd uborkasaláta, azaz pressgurka
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

45
Kalória
1.4g
Fehérje
9.8g
Szénhidrátok
0.4g
Zsír
190.9g
Víz
-
Koleszterin
947.8mg
Rost
6.2g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    190.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 45 kcal
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14480.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    12970 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    2290.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    382 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 550 kcal
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 22 kcal

Elkészítés

  1. A vizet, a fehérborecetet, a cukrot, a sót és a mustármagot egy kis edényben összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Az uborkákat megmossuk, a széleket levágjuk, majd mandolinon vékonyra reszeljük őket. Egy nagy tálba tesszük és hozzácsipkedjük a kaprot.
  3. A kihűlt felöntő levet az uborkára öntjük, alaposan összeforgatjuk, majd hagyjuk 15 percet pihenni.
  4. A pihentetett uborkát ezután steril üvegekbe pakoljuk, majd felöntjük az edényben maradt lével. Nekem 2db egyliteres üveg telt meg, de változó lehet.
  5. A megtöltött üvegeket zárjuk le, majd hagyjuk így 1-2 hetet érni az uborkát (persze ha nem bírnánk magunkkal, azonnal is nekiállhatunk!).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc

A savanyú uborka az egyik legnépszerűbb svéd étel, az uborkát mindenféle méretben és formában szeretik így eltenni. Készítik a mi kovászos uborkánkhoz hasonlóan, fermentálva (saltgurka), de uborkasaláta-szerűen is (pressgurka). Utóbbi módon készítettük el most mi is, méghozzá egy gyors fehérborecetes felöntőlével. Az uborka emellett a kapor jóvoltából lesz hamisítatlanul skandináv, ezt nem is érdemes kispórolni belőle, egyszerűen nincs olyan, hogy túl sok kapor! A svéd uborkasalátát elkészítés után azonnal is fogyaszthatjuk, de akkor az igazi, ha hagyjuk 1-2 hetet érni - na persze sok sikert hozzá!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus tzatziki

A tzatziki egy hagyományos, görög, fokhagymás-joghurtos-uborkás szósz illetve saláta, amely világszerte kedvelt. Gyrosmártásként is ismert, mivel általában a gyroshússal töltött ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!