Svéd uborkasaláta, azaz pressgurka
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
45
kcal
- 0% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
550
kcal
- 0% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1206.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 1081 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 190.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
45
kcal
- 0% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14480.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 653 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 508 mg
-
Nátrium 12970 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.2 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 2290.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 768 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 196 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 376 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 162 micro
-
β-karotin 662 micro
-
β-crypt 382 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 349 micro
Összesen
550
kcal
- 0% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 575.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 516 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 91.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
22
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A vizet, a fehérborecetet, a cukrot, a sót és a mustármagot egy kis edényben összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
- Az uborkákat megmossuk, a széleket levágjuk, majd mandolinon vékonyra reszeljük őket. Egy nagy tálba tesszük és hozzácsipkedjük a kaprot.
- A kihűlt felöntő levet az uborkára öntjük, alaposan összeforgatjuk, majd hagyjuk 15 percet pihenni.
- A pihentetett uborkát ezután steril üvegekbe pakoljuk, majd felöntjük az edényben maradt lével. Nekem 2db egyliteres üveg telt meg, de változó lehet.
- A megtöltött üvegeket zárjuk le, majd hagyjuk így 1-2 hetet érni az uborkát (persze ha nem bírnánk magunkkal, azonnal is nekiállhatunk!).
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 13515
- Feltöltés dátuma: 2023. július 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
360 recept
A savanyú uborka az egyik legnépszerűbb svéd étel, az uborkát mindenféle méretben és formában szeretik így eltenni. Készítik a mi kovászos uborkánkhoz hasonlóan, fermentálva (saltgurka), de uborkasaláta-szerűen is (pressgurka). Utóbbi módon készítettük el most mi is, méghozzá egy gyors fehérborecetes felöntőlével. Az uborka emellett a kapor jóvoltából lesz hamisítatlanul skandináv, ezt nem is érdemes kispórolni belőle, egyszerűen nincs olyan, hogy túl sok kapor! A svéd uborkasalátát elkészítés után azonnal is fogyaszthatjuk, de akkor az igazi, ha hagyjuk 1-2 hetet érni - na persze sok sikert hozzá!