Fokhagymás-csilis savanyú cukkini olajban
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
399
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
4792
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 41.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 154.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1682 micro
Összesen
399
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 503.1 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 365 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4209.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 3269 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1853.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 179 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 342 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1141 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20190 micro
Összesen
4792
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 800 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A cukkinit megmossuk, vékony csíkokra vagy szeletekre vágjuk.
- Az ecetet a sóval, kevés borssal felforraljuk, beletesszük a cukkinit, és 2 percig főzzük.
- Kiszedjük a zöldséget az ecetből, szűrőn hagyjuk lecsöpögni.
- Sterilizált üvegekbe rakosgatjuk a zöldségcsíkokat úgy, hogy közé egy-egy darab csilit vagy összenyomott fokhagymagerezdet teszünk. Igyekszünk minél szorosabban elrendezni az üvegben őket, hogy ne maradjon túl sok levegő közöttük.
- Az olajat felmelegítjük, nem forraljuk, elég, ha épp csak meleg, majd az üvegeket felöntjük vele úgy, hogy egészen ellepje a zöldséget. Az üvegeket szorosan lezárjuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3070
- Feltöltés dátuma: 2020. május 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Az olasz savanyúságok nem ecetben állnak, hanem benne főnek, aztán olajban kell őket eltenni. Ugyanezzel az eljárással tartósíthatunk gombát, padlizsán, paprikát is.