A 11 legünnepibb pulykasült, ami nélkül nincs karácsony

Ha egy igazán különleges karácsonyi menüt szeretnénk összeállítani, mindenképpen a pulykát tegyük a középpontba. A madár rengeteg izgalmas módszerrel elkészíthető, ínycsiklandó fűszerekkel ízesíthető, és szinte a végtelenségig kombinálható különböző köretekkel. Ünnepeljünk idén pulykával! (x)

  1. 1.

    Egyszerű ünnepi pulykacomb

    Egy szép, ropogós, belül szaftos pulykasült bármilyen ünnepi alkalomra jó lehet. Ráadásul egy-egy combbal azok is jól járnak, akiknél nem fogyna el egy egész madár.

  2. 2.

    Karácsonyi töltött pulykamell, zelleres krumplipürével

    A rumos szilva és a camembert a legjobb dolog, ami egy pulykamellbe kerülhet, a gyümölcsök, a fehérbor és a baconkabát pedig segít, hogy ne száradjon ki. A zelleres püré pedig még egyet dob ezen az amúgy is különleges főfogáson.

  3. 3.

    Sonkás-sajtos pulykatekercs

    Gyorsan és könnyedén is főzhetünk látványos ételt. Ezek az omlós, sajtszószban fürdőző pulykatekercsek kiváló példák erre az állításra. Ha nem bonyolítanánk túl a vacsorát, mégis le szeretnénk nyűgözni a vendégeket, ez a tökéletes választás számunkra.

  4. 4.

    Spenótos pulykagolyók sajtszószban

    Talán szokatlan lehet egy ünnepi menün húsgolyókat látni, azonban ezek a pulykahúsos apróságok kiválóak arra a célra, hogy az asztaltársaság fiatalabb tagjai is örömmel egyenek az eléjük rakott ételekből. Gondoljunk a gyerekekre is, formázzunk golyóbisokat!

  5. 5.

    Wellington pulykamáj

    Nemcsak a hús, de a máj is szerepelhet a vacsorában. Ráadásul egy ilyen elegáns, tésztaköntösbe bújtatott különlegességre még a legfinnyásabb vendégek sem tudnak majd nemet mondani.

  6. 6.

    Ünnepi töltött pulykamell tejfölös-baconös tört burgonyával és fűszeres zöldbabbal

    Egy újabb ízletes és omlós töltött hús, ami azonban nem a megszokott köretekkel érkezik. Tejföllel gazdagított krumplipüré és párolt zöldbab kíséri ezt a kihagyhatatlan ünnepi étket.

  7. 7.

    Spenót- és gombatöltelékes baconbe tekert pulykamell

    Láthatjuk, hogy a pulykasült szinte bármilyen töltelékkel isteni lesz: ebben a receptben most a spenót és a gomba alkot egy felejthetetlen párost, némi új színt hozva a karácsonyi vacsorába.

  8. 8.

    Túrós-medvehagymás pulykamelltekercs

    Ebben az elképesztő rántott pulykában kívül-belül találunk majd valami izgalmasat: az aranybarna, ropogós bunda alatt omlós hús és krémesen olvadozó, juhtúrós töltelék vár ránk.

  9. 9.

    Fényezett pulykamell sült zöldségágyon

    Ínyenc mázban úszik ez a pulyka, ráadásul nem egyedül kerül az ünnepi asztalra, hanem szaftos, mély ízekben pompázó, sült zöldségek hátán.

  10. 10.

    Spenótos párolt göngyölt pulyka

    Egy fokkal könnyedebb ételt is találhatunk itt, ennek a spenótos pulykaroládnak a képében, ami érdekes módszerrel, párolással készül. Jó opció, ha annyira nem akarjuk leterhelni a gyomrunkat.

  11. 11.

    Gesztenyével töltött pulyka

    Végül, de nem utolsó sorban következzen egy impozáns, egészben sült pulyka, aromás gesztenyetöltelékkel kibélelve. Látványelem és a vacsora fénypontja is egyben, egy ilyen különleges fogást vétek lenne nem elkészíteni.

Tudj meg még többet itt a pulykahúsról!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...