10 gyógyító étek a másnapos gyomornak

Sokat inni nem ajánlatos, de ha mégis megtörtént a baj, a másnapos gyomrot kezelni kell. Mi ezekre szavazunk!

Az emberek - legalábbis egy bizonyos kor után - nem szándékosan lesznek másnaposak. Sokszor elég egy baráti összejövetel, plusz egy üveg bor, amit már nem kellett volna kinyitni, egy munkahelyi buli, ahol mindenkivel koccintani kell, és így tovább. Ha már megtörtént a baj, jó eséllyel számíthatunk a kellemetlen másnapra.

A fejfájás mellett a legkellemetlenebb tünet, hogy úgy érezzünk, a gyomrunkból mindjárt kitör valami kis szörny, akár az Alien-ben. A legtöbb ember valami nehéz, nagyon zsíros ételre vágyik ilyenkor - nem is csoda, a kínzó gyomorsav lecsillapítására a zsír a legalkalmasabb. Mégsem tanácsos ilyenkor leküldeni egy jó adag disznótorost hagymás-zsíros krumplival, mert az amúgy is gyenge gyomrot úgy megterheli, hogy a nap hátralévő részében kómás fáradtság lesz úrrá rajtunk. Alapszabály, hogy ilyenkor sok vizet igyunk - sok részletben, kis kortyokkal - de van pár tippünk arra is, hogy mit együnk, hogy lehetőleg túléljük a napot.

  1. 1.

    Phở bò

  2. 2.

    Húsleves (Orja leves)

  3. 3.

    Igazi chili con carne (Chilis bab 3.)

  4. 4.

    Karibi burger

  5. 5.

    Pad thai Dacota konyhájából

  6. 6.

    Shakshuka, a Közel-Kelet lecsója

  7. 7.

    Újévi korhelyleves

  8. 8.

    Gyors indiai vajas csirke

  9. 9.

    Lángos Coook konyhájából

  10. 10.

    Igazi görög gyros házilag

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...