Indul a libaszezon!

Véget ért a Konyhafőnök, Ági nyerte a versenyt a töltött libanyakkal. A mai fő feladat a liba volt - ennek szellemében mi is a Márton-nap főszereplőjével készültünk!

Márton-napkor libát szokás enni. Több magyarázat is van erre a szokásra - az egyik szerint, Szent Márton híres volt a szerénységéről, és amikor püspökké akarták szentelni, a lúdólba bújt el az érkező egyházi méltóságok elől. A libák azonban elárulták gágogásukkal a rejtekhelyét, így kénytelen volt elfogadni a neki szánt címet. A másik vélemény szerint azért ünneplünk libával Márton-napkor, mert a rómaiak ilyenkor kóstolták meg az újbort, és hozzá Mars hadisten szent madarát, a ludat fogyasztották - minden létező formában.

Nos, a Márton-nap közeledtével a Konyhafőnökben is előkerült november legnépszerűbb szárnyasa - ezt kellett feldolgozniuk a játékosoknak a döntőn. Ági libamájjal töltött libanyakat készített, mellé libamellet sütött, és almavariációkkal tálalta. A csodálatos kreáció minket is megihletett - hoztunk hát 11 szuper libás ételt, amivel ti is nyugodtan készülhettek a Márton-napra!

  1. 1.

    Konfitált libacomb

  2. 2.

    Ludaskása

  3. 3.

    Libatöpörtyű

  4. 4.

    Illatos pácolt libamell

  5. 5.

    Édesburgonyás-tárkonyos libaaprólékleves

  6. 6.

    Tokajis libamáj

  7. 7.

    Libagombócok balzsamos sütőtökszósszal

  8. 8.

    Ropogós - omlós libacomb

  9. 9.

    Az ősz színe-java saláta

  10. 10.

    Fűszeres libapecsenye zúzamártással

Tudj meg még többet a Konyhafőnök 3. adásáról itt!

Legújabb receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...