Ropogós - omlós libacomb
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.5 g
Zsír
-
Összesen 104.9 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1110.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 730 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 154.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1158
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99 g
Zsír
-
Összesen 209.8 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 499 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2220.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 1460 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 309.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2315
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
193
kcal
-
Legnézettebb receptje
Elkészítés
- Alapos tisztítás után a húst jól besózzuk, a bőrét is. Egy tepsibe helyezzük, a bőrükkel lefelé.
- A sütőt előmelegítjük 220°C -ra, és betesszük a húst. Kb. 35-45 perc alatt nagyjából kisül a bőréből az összes zsír, és ekkor megfordíthatjuk a combokat. Ezt az oldalt is sütjük kb. 30-35 percet. Kicsit színesedjen is meg! A felesleges zsírt szedjük ki a combok alól, de még maradjon kb. fél cm magasan. Utána szorosan fedjük le a tepsit alufóliával, és tovább sütjük, azaz puhítjuk, kb 20-30 percet. Az idő elteltével ellenőrizzük, hogy elég puha-e.
- Vegyük vissza a sütő hőfokát 190°C-ra.
- Ha omlós, puha a hús, levesszük a fóliát, és kb 15 percet még visszatesszük, hogy még szebb színt kapjon.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 819
- Tegnapi nézettség: 23
- 7 napos nézettség: 432
- Össznézettség: 350501
- Feltöltés dátuma: 2011. november 22.
Ajánló
Száraz vörösbort kínálnék hozzá, pl. egy jófajta cabernet sauvignon-t.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Egyik kedvencünk a liba és kacsasült. Többször szoktam készíteni az év folyamán, nemcsak kizárólag ünnepnapi étel (Karácsony, vagy Márton nap). Most pl. saját eltevésű őszibarackkal, és finom jázmin rizzsel ettük. Mindig puha, omlós húst tudok ezzel a sütési móddal készíteni. Sütöttem már nagyobb családi ünnepekkor is (egyszer 25 combot, több menetben, egy 50. szülinapra!) vendégeknek, barátoknak is. Nagy siker mindig, azt hiszem mondhatom :-)