- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g libamáj166 kcal
-
125g édes fehérbor103 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g libamáj665 kcal
-
500g édes fehérbor410 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
50g libamáj67 kcal
-
50g édes fehérbor41 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 644 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 721.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 196.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11636 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 68 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 923 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 11636 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.2 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2886.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 341 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 153 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 1305 mg
-
Nátrium 700 mg
-
Réz 38 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 787.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46545 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 270 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3690 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 46545 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4655 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 4655 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Fogyasztás előtt 1 nappal pácoljuk be a májat. Először óvatosan mossuk meg, majd papírtörlővel szárítsuk le. Egy jénai edénybe/sütésre alkalmas tálba helyezzük bele a libamájat, szórjuk meg ízlés szerint rózsaborssal és öntsük fel tokaji aszúval úgy, hogy teljesen belepje. Fedjük le a tálat légmentesen fóliával és helyezzük hűtőbe.
- Másnap délelőtt melegítsük elő a sütőt 160 fokra és készítsünk elő egy tepsit, melybe negyed részig vizet öntünk. Ebbe fogjuk párolni a májat jénaistól, fóliástól úgy, hogy két fakanalat teszünk alá. Így a víz fölé helyezzük, nem bele.
- Meleg sütőben (méretétől függően) egy-másfél óráig pároljuk a májat.
- A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a tálat, majd tegyük hideg helyre, hogy a májból kisült zsír megdermedjen. Ekkor le tudjuk önteni a már feleslegessé vált páclevet róla.
- Szeletelve vagy egyben zsírjára tálalva kínáljuk. Adjunk mellé pirítóst esetleg frissen szelt zöldségeket, vörösbort. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 197
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 85
- Össznézettség: 36234
- Feltöltés dátuma: 2013. december 20.
Ajánló
Előételnek vagy desszertnek, fehér- vagy barna kenyérből készült pirítóssal tálalva, sóval vagy anélkül, mindenhogyan isteni étek. A hidegtálazás és óriási karácsonyi vacsora után, ha már megpihentünk kicsit és netalán újból áhítoznánk egy kis izgalmas ízre, akkor kerül elő a libamájas tálka. Pár perc alatt kiürül a tál, ha nem vigyázunk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Minden karácsonykor fel kell hívnom barátnőmet, mivel mindig elfelejtem, hogyan is kell készíteni ezt a libamáj-különlegességet. Igazából nagyon egyszerű, de azért egy libamájat elrontani nagy luxus lenne és tudom, hogy ez a recept tökéletesen működik. Most egy huszárvágással megoldottam a feledékenységem okozta nehézségeket. Feltöltöttem a Nosalty oldalára a receptet. Tudom, hogy nem olcsó mulatság elkészíteni, de karácsonykor érdemes a gasztronómia oltárán áldozni!