Rendkívül sokoldalú zöldségféle. Készíthetjük párolva, grillezve, levesként vagy rakott egytálételként is.
A növény zsenge szárát jól emészthető rostok alkotják, hajtásai pedig rengeteg vitamint tartalmaznak: A, B1, B2, C és E-vitamint, emellett folsavat, kálciumot, foszfort, és vasat. Zsírtartalma szinte jelentéktelen és kalóriatartalma is igen csekély, hiszen több mint 90%-a víz.
Persze valljuk be, elsősorban nem élettani hatásai miatt imádjuk, hanem mert tényleg nagyon finom. Ha kedvet kaptatok, és már rohannátok is a piacra beszerezni belőle egy-két csomaggal, mutatunk 10 szuper receptet, hogy hogyan is készíthetitek el!
-
1.
Rakott spárga
-
2.
Chilis-citromos tilápia spárgával
-
3.
Balzsamecetes zöldspárga krémleves
-
4.
Zöldspárgás "rétes"
-
5.
Spárga "tortácskák"
-
6.
Spárga szezámmaggal és fafülgombával
-
7.
Spárgás rizottó Szabó Noémitől
-
8.
Spárga tempura
-
9.
Gnocchi cukorborsóval és szárított paradicsommal
-
10.
Zöldspárga csípős citromos-tejfölös mártással