r
Nosalty Logó

Rakott spárga

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Rakott spárga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1707 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    624 micro
Összesen 428 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2724.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1568 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    802 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1638 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2494 micro
Összesen 1707 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, az alsó, fás 1-2 cm-es részt letörjük és lobogó vízben néhány percig főzzük, majd leszűrjük. A spárga főzővizét felfogjuk, mert ebben készítjük el a rizst.
  2. A rizst a spárga főzőlevében (melyhez sót adunk) takarék lángon 10 percig főzzük, vagy amíg megpuhul. Leszűrjük és félretesszük.
  3. Az apróra vágott vöröhagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, és a lángot magasabbra téve megpirítjuk. A legvégén a pirospaprikát is hozzákeverjük.
  4. Egy hőálló tálat kivajazunk, az aljára rendezzük a spárgák felét, rizzsel borítjuk, majd a darált hús következik, végül ismét egy sor spárga. A tetejére egyenletesen elosztjuk a tejfölt.
  5. 180 Cº-ra előmelegített sütőben (légkeverésen) 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 767
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 144866
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rakott zöldbab tavaszi verziója: a zöldbabot spárgával helyettesítettem. Mindenkinek ajánlom figyelmébe, amíg még tart a spárgaszezon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...