Rakott spárga
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g zöldspárga18 kcal
-
100g darált marhahús142 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
31g barnarizs115 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
44g tejföl87 kcal
Összesen
428
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
400g darált marhahús568 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
125g barnarizs459 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
175g tejföl347 kcal
Összesen
1707
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
39g zöldspárga5 kcal
-
31.2g darált marhahús44 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
9.7g barnarizs36 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
13.6g tejföl27 kcal
Összesen
132
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.1 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 681.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 200.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 409 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 624 micro
Összesen
428
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.5 g
Zsír
-
Összesen 87.8 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 377 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2724.4 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 311 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 1568 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 802 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 472 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1638 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2494 micro
Összesen
1707
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
-
500 g zöldspárga
-
400 g darált marhahús
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
125 g barnarizs
-
2 ek olívaolaj
-
1 ek vaj
-
175 ml tejföl
Elkészítés
- A spárgát megtisztítjuk, az alsó, fás 1-2 cm-es részt letörjük és lobogó vízben néhány percig főzzük, majd leszűrjük. A spárga főzővizét felfogjuk, mert ebben készítjük el a rizst.
- A rizst a spárga főzőlevében (melyhez sót adunk) takarék lángon 10 percig főzzük, vagy amíg megpuhul. Leszűrjük és félretesszük.
- Az apróra vágott vöröhagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, és a lángot magasabbra téve megpirítjuk. A legvégén a pirospaprikát is hozzákeverjük.
- Egy hőálló tálat kivajazunk, az aljára rendezzük a spárgák felét, rizzsel borítjuk, majd a darált hús következik, végül ismét egy sor spárga. A tetejére egyenletesen elosztjuk a tejfölt.
- 180 Cº-ra előmelegített sütőben (légkeverésen) 25-30 perc alatt megsütjük.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 767
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 144866
- Feltöltés dátuma: 2008. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A rakott zöldbab tavaszi verziója: a zöldbabot spárgával helyettesítettem. Mindenkinek ajánlom figyelmébe, amíg még tart a spárgaszezon.