r
Nosalty Logó

Gnocchi cukorborsóval és szárított paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gnocchi cukorborsóval és szárított paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 980 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2010.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1016 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    1579 micro
Összesen 980 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    299.5 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8043.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1929 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    4068 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    657 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1845 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    4062 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    49574 micro
  • Lut-zea
    6316 micro
Összesen 3919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3162 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olívaolajat egy szélesebb serpenyőben felhevítjük, majd a gnocchit megpirítjuk rajta. (A szélei pirosasak lesznek.)
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomot, a darabokra vágott szárított paradicsomot, valamint a cukorborsót és pár percig együtt pirítjuk (vigyázzunk,hogy a fokhagyma meg ne égjen, kevergessük, illetve legjobb, ha rázogatjuk a serpenyőt, hogy ne nagyon törjük össze a gnocchit.)
  3. Felöntjük a tejszínnel és addig főzzük, míg a tejszín mártás-sűrűségű lesz és szépen bevonja a gnocchikat (pár perc).
  4. Gyengéden sózzuk-borsozzuk (vigyázva, mert a szárított paradicsom elég sós.)
  5. Parmezánforgáccsal tálalhatjuk.
  • Receptkönyvben: 339
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20055
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 18.

Ajánló

Sok szeretettel ajánlom AzEszternek, ha már áttért a nyúlbogyó-evők táborába :) Remélem sem ő, sem más vegetáriánus nem sértődik meg ezen...nem "bántásiból" írtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy szerelmem, Jenei Tamás (TV Paprika) készítette még vagy 2 éve, gyorsan lekapartam egy fecnire, azóta nagyon sokszor elkészítettem már. Zsenialitása az egyszerűségében rejlik: egyrészt a gnocchit nem kell külön megfőzni, másrészt külön mártást készíteni. Na és az íze...azonnal egy olasz kisvendéglőben érzi magát az ember. Jenei Tamás füstölt lazaccal és spárgával göngyölt halibutfilét készített mellé, de ez így önmagában is nagyon laktató. Majd elkészítem a halibutot is (míg van spárga) és felteszem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...