r
Nosalty Logó

Gnocchi cukorborsóval és szárított paradicsommal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gnocchi cukorborsóval és szárított paradicsommal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

980
Kalória
21g
Fehérje
59.4g
Szénhidrátok
74.9g
Zsír
164.2g
Víz
183.5g
Koleszterin
5.9g
Rost
16.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 980 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2010.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    164.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1016 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    1579 micro
Összesen 980 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    299.5 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8043.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1929 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    4068 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    657 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1845 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    4062 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    49574 micro
  • Lut-zea
    6316 micro
Összesen 3919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3162 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

  1. Az olívaolajat egy szélesebb serpenyőben felhevítjük, majd a gnocchit megpirítjuk rajta. (A szélei pirosasak lesznek.)
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomot, a darabokra vágott szárított paradicsomot, valamint a cukorborsót és pár percig együtt pirítjuk (vigyázzunk,hogy a fokhagyma meg ne égjen, kevergessük, illetve legjobb, ha rázogatjuk a serpenyőt, hogy ne nagyon törjük össze a gnocchit.)
  3. Felöntjük a tejszínnel és addig főzzük, míg a tejszín mártás-sűrűségű lesz és szépen bevonja a gnocchikat (pár perc).
  4. Gyengéden sózzuk-borsozzuk (vigyázva, mert a szárított paradicsom elég sós.)
  5. Parmezánforgáccsal tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Nagy szerelmem, Jenei Tamás (TV Paprika) készítette még vagy 2 éve, gyorsan lekapartam egy fecnire, azóta nagyon sokszor elkészítettem már. Zsenialitása az egyszerűségében rejlik: egyrészt a gnocchit nem kell külön megfőzni, másrészt külön mártást készíteni. Na és az íze...azonnal egy olasz kisvendéglőben érzi magát az ember. Jenei Tamás füstölt lazaccal és spárgával göngyölt halibutfilét készített mellé, de ez így önmagában is nagyon laktató. Majd elkészítem a halibutot is (míg van spárga) és felteszem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!