r
Nosalty Logó

Zöldspárgás "rétes"

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldspárgás "rétes"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    225.1 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5883.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1975 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1916 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1266.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2135 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1970 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1937 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3283 micro
Összesen 3348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük.
  2. A spárgát megpucoljuk, fás végét levágjuk.
  3. Lobogó sós vízbe állítjuk és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük.
  4. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és a spárga főzővizében megfőzzük. A vizet leöntjük róla és krumplinyomóval átpréseljük. Hozzáadunk 2 doboz tejfölt és 1 púpozott evőkanál vajat.
  5. Belekeverjük a reszelt sajtokat és a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk.
  6. A maradék vajat felolvasztjuk.
  7. Egy magas falú tepsit kivajazunk. 1 réteg réteslapot belerakunk, alaposan megkenjük vajjal, jöhet a következő réteslap amit szintén megkenünk vajjal. Ezt addig csináljuk, míg el nem fogy a réteslapunk.
  8. Erre öntjük rá a burgonyás krémet. A szélén lévő kilógó réteslapot belenyomkodjuk a belső szélébe.
  9. Tetejére szorosan egymás mellé fektetjük a spárgákat és megkenjük olvasztott vajjal.
  10. Előmelegített sütőbe rakjuk és kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20*25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6169
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jamie Oliver receptje. Nagyon finom, persze ehhez szeretni kell a spárgát!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...