9 sós pite vacsorára ~300 kalóriából

Sokzöldséges langyos pite egy nagy adag friss salátával. Vacsorára szerintem jól hangzik. Még akár fogyókúrában is!

Sajnos nekem is ritkán jut eszembe, pedig olyan jó megoldások a sós piték vacsorára. Külön szeretem, hogy fogyaszthatóak melegen, langyosan, hidegen, a hozzávalókat szezonális zöldségkínálatnak és ízlésünknek megfelelően rakhatjuk össze, tetszőleges fűszerezéssel, tapasztalataim szerint a piték, quiche-k gyakorlatilag bármilyen ízvilágot elbírnak.

Az 1500-1600 kcal-os étrendben, napi ötszöri étkezéssel számolva, kb. 300 kcal jut vacsorára. Ennek megfelelőn válogattam ki 9 db, adagonként ~300 kcal energiatartalmú és kevesebb, mint 40 g szénhidráttartalmú sós pite receptjét. Kísérjétek őket egy nagy adag friss zöldségekből álló joghurtos öntetes salátával és máris kész a csodás, szezonális, friss vacsora!

Olvasd el!

10 ok, amiért nem fogysz

  1. 1.

    Cukkini lepény

  2. 2.

    Mángoldpite

  3. 3.

    Pucér karalábés quiche

  4. 4.

    Tavaszi zöld quiche

  5. 5.

    Svéd gombás-hagymás pite

  6. 6.

    Paradicsom pite ahogy witch készíti

  7. 7.

    Gombás-mozzarellás pite reform linzertésztából

  8. 8.

    Pórés camembert-torta

  9. 9.

    Cukkinis rácsos pite

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...