r
Nosalty Logó

Mángoldpite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TV Paprika
Mángoldpite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 272 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 143 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    3382 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10185 micro
Összesen 272 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6589.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1659 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    689 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    2761 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    6120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    987 micro
  • α-karotin
    331 micro
  • β-karotin
    27053 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81483 micro
Összesen 2184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1792 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5396 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tisztítsuk meg a mángoldot (a szárakat is vágjuk le), és olívaolajon pároljuk meg.
  2. Verjük fel a tojásokat a tejjel, sózzuk, borsozzuk, szórjunk bele szerecsendiót is. Keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd pedig a párolt mángoldot is.
  3. Egy másik tálban gyúrjuk össze a tésztához való anyagokat, és béleljünk ki vele egy kb. 28-30 cm-es tűzálló edényt úgy, hogy pereme is legyen.
  4. Süssük kb. 10 percig forró sütőben (tehetünk rá sütőbabot, hogy ne hólyagosodjon fel).
  5. Ezután öntsük bele a mángoldos keveréket, és süssük még 35-40 percig kb. 170 fokon.
  6. A pite akkor van kész, ha a töltelék megszilárdul, könnyű lesz, és a sajt szépen megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 30925
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mángoldpite
TV Paprika 35 recept

Ez a recept Kulka János Önételrajz című könyvében találtuk, és azonnal beleszerettünk. www.nosalty.hu/tvpaprikamagazin

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...