r
Nosalty Logó

Pórés camembert-torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csutak Enikő
Pórés camembert-torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A forma kikenéséhez

313
Kalória
8.8g
Fehérje
18.2g
Szénhidrátok
23.1g
Zsír
73.2g
Víz
86.6g
Koleszterin
992.8mg
Rost
3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

A forma kikenéséhez

Összesen 313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

A forma kikenéséhez

Összesen 2503 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

A forma kikenéséhez

Összesen 175 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    688 micro
Összesen 313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    184.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4504.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1088 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    2113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    585.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2900 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5505 micro
Összesen 2503 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Nyújtsuk ki a tésztát 4 mm vastagságúra. Vágjunk ki belőle egy 34 cm átmérőjű kört. Simítsuk 28 cm-eskivajazott és kilisztezett tortaformába úgy, hogy 3 cm magas pereme legyen. Végül szurkáljuk meg a tésztaaljat villával.
  2. A megtisztított pórét karikázzuk fel vékonyan, pároljuk puhára a felforrósított vajon, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük habosra a tojásokat, a szárított kakukkfüvetés a tejszínt, majd sózzuk, és borsozzuk meg. Forgassuk össze a párolt póréval.
  3. Öntsük a zöldséges keveréket a tésztára, és süssük 220 fokra előmelegített sütőben 25 percig. Rendezzük el a vékonyra szeletelt sajtot az elősütött tésztán, majd süssük további 10 percig. Hagyjuk kihűlni, majd kínáljuk szeletelve, a friss kakukkfűvel megszórva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28

Nagyon hálás tészta a leveles tészta, hiszen készíthetünk belőle édeset és sósat is. Felhasználhatjuk húshoz és leveshez is.  Szinte mindig van leveles tészta a mélyhűtőmben, így ha betoppan egy váratlan vendég, se perc alatt finomságot tudok varázsolni az asztalra. Ilyen fogás ez a pórés torta is. Gyorsan elkészül, de annál különlegesebb. A recept a Blikk Nők Konyha 2013. szeptemberi számából származik.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!