r
Nosalty Logó

Paradicsom pite ahogy witch készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Paradicsom pite ahogy witch készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 155 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    825 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 1237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1628 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

  • 5 dkg sajt (mozzarella vagy parmezán)
  • 5 közepes db paradicsom (3 zöld éretlen, 2 piros)

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat, krémsajtot meg a habtejszínt robotgéppel alaposan elkeverjük.
  2. Beleöntjük a lisztet meg a sót, azzal csak addig keverjük, amíg összeáll. Fóliába csomagolva hűtőbe rakjuk legalább 30 percre.
  3. Lisztezett deszkán kerekre kinyújtjuk a tésztát akkorára, hogy a formának az oldalára is jusson. Rakjuk egy kivehető aljú formába, szurkáljuk meg villával, és forró sütőbe rakva 20 perc alatt megsütjük.
  4. Amíg a tészta sül, felszeleteljük a paradicsomokat, kiolajozott sütőlemezre rakjuk, borsot darálunk rá. Amikor a tészta már megsült, akkor megsózzuk, és a tetejére is locsolunk egy kevés olajat.
  5. Berakjuk a sütőbe, és megsütjük.
  6. A tésztát, amikor kivesszük a sütőből, rögtön megszórjuk a reszelt sajttal. Amikor a paradicsom megsült, csinosan elrendezzük a sajt tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 21x2
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2366
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 01.

Ajánló

Tálaláskor még szórhatunk a tetejére sajtot, és a bazsalikom nélkül bele ne merjünk harapni!:o)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Éva-Anyóca említette, hogy milyen sok zöld paradicsom van még mindig a kertjében, és nem igazán kedveli senki a családjában. Azon törtem a fejem, hogy a sütéstől minden zöldség mintha édesebb lenne, mi lenne, ha kipróbálnám ezekkel a fránya, éretlen paradicsomokkal? Na azért belecsempésztem a pirosból is, mert így szebben mutat, és ami szemet gyönyörködtető, hát az jobban is esik, ugye?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...