13+1 lekvár, amit most kell befőznöd!

Vannak olyan pillanatok az évben, melyeket, ha elmulasztunk, akkor egész következő szezonig bánni fogjuk! Ezeket a lekvárokat már csak most tudod elkészíteni, nézd a listát!

Talán egy-két heted maradt, utána nem találsz több friss epret a piacon. Az utolsó porciókat tudod beszerezni fekete ribizliből, meggyből, rebarbarából. Persze import áru biztosan lesz még, de használd ki a hazai gyümölcsök zamatos ízét. Érkezik az egres-szeder-áfonya összeállítás is, a málna pedig marad még egy darabig a porondon. Egy szó mint száz, nincs apelláta, ha idáig nem kezdted el, most bele kell fogj a lekvárok és dzsemek készítésébe. Gondolatébresztőnek hoztunk pár receptet, válogass kedvedre köztük!

  1. 1.

    Eperdzsem

  2. 2.

    Eperdzsem citromhéjjal

  3. 3.

    Eper–multivitamin lekvár

  4. 4.

    Eperlekvár és szörp Brigi konyhájából

  5. 5.

    Cseresznye-meggy dzsem

  6. 6.

    Cseresznye-rebarbaradzsem

  7. 7.

    Meggyes-ribizlis eperdzsem

  8. 8.

    Meggyes cseresznyedzsem

  9. 9.

    Sütésálló áfonyadzsem

  10. 10.

    Ribizliszörp és lekvár

  11. 11.

    Málnalekvár La fée de cuisine konyhájából

  12. 12.

    Szederlekvár vegyes gyümölcsökkel

  13. 13.

    Vegyes gyümölcslekvár

  14. 14.

    Étcsokoládés fehér-szederlekvár

...és ezt olvastad már?

Top 23+1 gyümölcslekvár és dzsem

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!