13+1 lekvár, amit most kell befőznöd!

Vannak olyan pillanatok az évben, melyeket, ha elmulasztunk, akkor egész következő szezonig bánni fogjuk! Ezeket a lekvárokat már csak most tudod elkészíteni, nézd a listát!

Talán egy-két heted maradt, utána nem találsz több friss epret a piacon. Az utolsó porciókat tudod beszerezni fekete ribizliből, meggyből, rebarbarából. Persze import áru biztosan lesz még, de használd ki a hazai gyümölcsök zamatos ízét. Érkezik az egres-szeder-áfonya összeállítás is, a málna pedig marad még egy darabig a porondon. Egy szó mint száz, nincs apelláta, ha idáig nem kezdted el, most bele kell fogj a lekvárok és dzsemek készítésébe. Gondolatébresztőnek hoztunk pár receptet, válogass kedvedre köztük!

  1. 1.

    Eperdzsem

  2. 2.

    Eperdzsem citromhéjjal

  3. 3.

    Eper–multivitamin lekvár

  4. 4.

    Eperlekvár és szörp Brigi konyhájából

  5. 5.

    Cseresznye-meggy dzsem

  6. 6.

    Cseresznye-rebarbaradzsem

  7. 7.

    Meggyes-ribizlis eperdzsem

  8. 8.

    Meggyes cseresznyedzsem

  9. 9.

    Sütésálló áfonyadzsem

  10. 10.

    Ribizliszörp és lekvár

  11. 11.

    Málnalekvár La fée de cuisine konyhájából

  12. 12.

    Szederlekvár vegyes gyümölcsökkel

  13. 13.

    Vegyes gyümölcslekvár

  14. 14.

    Étcsokoládés fehér-szederlekvár

...és ezt olvastad már?

Top 23+1 gyümölcslekvár és dzsem

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...