Talán egy-két heted maradt, utána nem találsz több friss epret a piacon. Az utolsó porciókat tudod beszerezni fekete ribizliből, meggyből, rebarbarából. Persze import áru biztosan lesz még, de használd ki a hazai gyümölcsök zamatos ízét. Érkezik az egres-szeder-áfonya összeállítás is, a málna pedig marad még egy darabig a porondon. Egy szó mint száz, nincs apelláta, ha idáig nem kezdted el, most bele kell fogj a lekvárok és dzsemek készítésébe. Gondolatébresztőnek hoztunk pár receptet, válogass kedvedre köztük!
-
1.
Eperdzsem
-
2.
Eperdzsem citromhéjjal
-
3.
Eper–multivitamin lekvár
-
4.
Eperlekvár és szörp Brigi konyhájából
-
5.
Cseresznye-meggy dzsem
-
6.
Cseresznye-rebarbaradzsem
-
7.
Meggyes-ribizlis eperdzsem
-
8.
Meggyes cseresznyedzsem
-
9.
Sütésálló áfonyadzsem
-
10.
Ribizliszörp és lekvár
-
11.
Málnalekvár La fée de cuisine konyhájából
-
12.
Szederlekvár vegyes gyümölcsökkel
-
13.
Vegyes gyümölcslekvár
-
14.
Étcsokoládés fehér-szederlekvár