Eperlekvár és szörp Brigi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Brigi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1301
kcal
- 0% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
4000g eper1203 kcal
-
3000g cukor11610 kcal
-
40g befőtt tartósító154 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
0g borkősav0 kcal
Összesen
13019
kcal
- 0% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
54.2g eper16 kcal
-
40.7g cukor157 kcal
-
0.5g befőtt tartósító2 kcal
-
4.6g citrom1 kcal
-
0g borkősav0 kcal
Összesen
176
kcal
- 0% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334.3 g
-
Cukor 322 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 358.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 231 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
1301
kcal
- 0% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.2 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2322.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 678 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 503 mg
-
Foszfor 931 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3343.4 g
-
Cukor 3221 mg
-
Élelmi rost 80 mg
VÍZ
-
Összesen 3580.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 2306 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 922 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 997 micro
Összesen
13019
kcal
- 0% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 31.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
-
4 kg eper
-
3 kg cukor
-
1 csomag befőtt tartósító
Elkészítés
- A gyümölcsöt megmossuk, majd kissé összetörjük/negyedekbe vágjuk és egy fazékba tesszük, összekeverjük a cukorral, majd legalább 2 órára lefedve félretesszük.
- Miután eleget állt és a gyümölcs levet engedett, kis lángon elkezdjük melegíteni, hogy még több levet engedjen. Kb. 30 perc melegítés után a keveréket leszűrjük, a gyümölcsöt visszatesszük a fazékba, a cukros levet pedig egy másik fazékba külön forralni kezdjük, további 1 kg cukrot teszünk hozzá, és 1 citrom levét vagy 1 kk citromsavat. Ez idő alatt a megmaradt gyümölcsöt ismét feltesszük főni, szükség esetén egy pici vízzel felengedjük, egy citrom levét hozzátesszük vagy 1 kk citromsavat, és pépesre főzzük.
- A kész szörpöt tartósítószer hozzáadásával üvegekbe töltjük, és ugyanezt tesszük a kész lekvárral. Tehetünk bele kevés borkősavat is, így élénkebb pirosas színét hosszú időn keresztül megtartja.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 62515
- Feltöltés dátuma: 2012. október 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Brigi
65 recept
Ha kevesebb eperhez is jutunk, így ezzel a módszerrel kétféle végterméket tudunk kreálni, viszonylag egyszerűen és kis idő alatt, hisz a szörp elkészül a gyümölcs cukros levéből, a megmaradt gyümölcshús pedig alkalmas arra, hogy lekvár, vagy akár dzsem legyen belőle. A módszert más gyümölcsökhöz is lehet alkalmazni, próbáltam már meggyel, és málnával is.