Cseresznye-rebarbaradzsem
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g cseresznye290 kcal
-
125g rebarbara20 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
13g dzsemfix37 kcal
Összesen
424
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2000g cseresznye1159 kcal
-
500g rebarbara79 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
50g dzsemfix146 kcal
Összesen
1694
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
76g cseresznye44 kcal
-
19g rebarbara3 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
1.9g dzsemfix6 kcal
Összesen
65
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.9 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 466.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 550 micro
Összesen
424
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1731.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 563 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 466 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 423.6 g
-
Cukor 352 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 1864.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 928 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2202 micro
Összesen
1694
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 65.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az előkészített, kimagolt cseresznyét főni tesszük (15 perc).
- Amikor annyira megpuhult, hogy turmixolni lehet, leszűrjük a levét.
- Ebben a lében megfőzzük a lehámozott, megmosott és kockára vágott rebarbarát (10 perc).
- Leszűrjük, és a cseresznyéhez adjuk. Ha hűlt egy keveset a cseresznye meg a rebarbara, turmixoljuk, nem baj, ha maradnak benne cseresznye darabok, lehet passzírozni is, ki hogyan szereti.
- A cseresznye-rebarbaralevet lehűtjük, majd a cukorral elkavart dzsemfixre öntjük, simára kavarjuk, és az újonnan felforralt gyümölcshöz adjuk.
- Még 5 percet főzzük, és az előkészített üvegekbe öntjük. Nem zárjuk le azonnal, hogy a tetején bőr képződjön. Az sem baj, ha egészen kihűtjük lezárás előtt. Nem kell dunsztba tenni.
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2717
- Feltöltés dátuma: 2015. július 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
A cseresznye túl édes, a rebarbara nagyon savanyú külön lekvárnak. A kettő párosítása ideális. Az egyszerűség kedvéért főzhetjük együtt a cseresznyét és rebarbarát.